Clanul Sicilienilor

Standard

Am promis că vă spun povestea clanului sicilienilor.

Dar mai înainte, inventarul animalelor care locuiesc la noi în curte/casă.

-2 porcușori de guineea (maxim am avut 7)

-un câine care are pe puțin 23 de ani (nu exagerez, documentat, abia se mai târăște, dar trăiește încă)

-Luna (cățeaua salvată de Andrei și botezată de Sara, care suferă de epilepsie).

-nenumărate păsări și cuiburi de păsări din care cad în mod repetat plozii -acum au crescut, deci am scăpat de asta, în schimb încă se înfig în ferestrele mari (nu știu dacă tot plozii care cădeau când erau mici, dar foarte posibil, vă zic)

Vizitatori permenți:

-2 câini de-ai lui bunică-mea

-câinele numit (doar de noi): Vulpi, al vecinei de lângă, care e convins că aici e casa lui, o păzește pe a noastră, nu pe a ei, în fiecare noapte și pentru că nu are voie în curte (se ceartă cu cățelul de 23 de ani de mai sus), doarme sub mașina mea

-un pisoi negru și doi portocalii

Și nu în umtimul rând, Clanul Sicilienilor.

Il capo di tutti cappi (sper că am scris vag bine): pisoiul Fritz. Proprietar în acte (vecina de lângă, stăpâna sus-numitului Vulpi).

Fritz a fost primul care s-a mutat la noi (acum vreo 2 ani), mă rog, nu permanent, doar vine pe aici de vreo 5 ori pe zi. Vrea mâncare, dar mai des mângâieri. Are ochi verzi și nu reușesc să găsesc o poză cu el acum, deși am multe.

Apoi, în primăvară, a urmat Pisa, și ea cu proprietar în acte (vecinul de peste râu). Întâi ne-am văzut pe drum, unde am vorbit și ne-am mângâiat reciproc (noi pe ea pe cap, ea pe noi pe picioare), apoi a depistat cumva unde locuim și prin primăvară, nepăsătoare în ceea ce privește valul de pandemie și restricțiile legate de distanțarea socială, Pisa a început să ne viziteze, tot așa, zilnic, cam de două ori (deci mai rar decât Fritz).

Apoi Fritz și Pisa s-au împrietenit și deși nu au mâncat spaghete lungi împreună cum au făcut cățeii ăia din film, au făcut împreună și niște copii.

Inițial, doar am suspectat, după apariția ei (ca și umanoizii, femelele before and after plozi arata complet diferit, iar Pisa arăta mai nou jalnic, deci am presupus că a ploduit). Pe Fritz l-am suspectat drept tată de drept întrucât a încercat să-i mai lase câțiva urmași Pisei și de față cu noi (dar nu i-a reușit, tot la fel ca umanoidele, Pisa i-a tras două peste ochi de l-a potolit).

Iar apoi, într-o zi, au început să vină tiptil tiptil și copiii: Sicilianul (cel portocaliu, motan) și Siciliana (cea multicoloră, pisică).

Întâi au venit rar, cam o dată pe zi, apoi long story short după o săptămână locuiesc aici, pe perna pusă jos pentru câinele casei (cel de 23 de ani). Sincer, am fost foarte onorată, pentru că practic au ales să locuiască aici, nu de nevoie (pentru că aveau deja, fiecare dintre ei o casă), ci de voie (sper eu, pentru că simt că sunt iubiți aici). Și mi se pare o alegere înțeleaptă 🙂

Acuma, problema e că sunt convinși că țarcul și procușorii de guinea nu sunt altceva decât niște chestii create special pentru distracția lor, iar noi ne-am mutat pe post de apărători (apărăm porcușorii de sicilieni și pe sicilieni de câini – doar cei vizitatori, rezidenții nu îi amenință).

Vă las mai jos niște poze cu ei, mă gândeam că deși sunt sigură că vor fi fericiți aici, dacă vrea cineva să îi ia acasă și să îi iubească, cred că le-ar plăcea mai mult să trăiască așa (noi nu vom fi aici tot timpul anului). Deci dacă cumva, vrea cineva un Sicilian sau o Siciliană, mă găsiți ușor dacă vreți (mesaj pe FB/mail @ sleepyphoto@gmail.com).

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s