Grinch

Standard

Nu mai pot cu chestiile astea legate de Crăciun. De la școală de la fii-mea. Am impresia că e un test din ăsta al Universului să vadă dacă am ce e nevoie să fiu o mama bună și I’m constantly failing it.

Întâi au fost clopoțeii. Duminică pe la 12 am primit un mail. Că Sara trebuie să aibă la școală marți dimineața 2 clopoței. Făcubil. Atâta că nu erau orice clopoței, ci musai clopoței de metal. Clopoței de fucking metal. Evident că nu aveam în casă niciun clopoțel de metal, dar barem doi. Evident că duminică era cam închis (plus că nu știam unde dracu e magazinul de cumpărat clopoței DE METAL) și luni sunt la fucking birou.

I-am făcut rost până la urmă de clopoței de metal (as in a găsit o altă mămică și a cumpărat basically pentru juma de clasă), și ghici ce? Am întrebat-o ieri, după 2 săptămâni dacă i-a folosit. Not even fucking once.

Apoi, am primit un mail cu lista de bucate (!) pentru serbare. Sub forma unui Excel. EXCEL! Anul trecut, Ada, la non-serbare, ne-a zis să aducem ce vrem. And we did și a fost mișto (plus de departe cea mai mișto petrecere de Crăciun la care am fost). Canci anul ăsta. Vă citez din listă. Chec aperitiv sărat. Tartă cu fructe. Pâine DE CASĂ UMPLUTĂ (what the fuck does that even mean). Cârnăciori (dar nu de porc)-uai? we like pork. Și aș putea să continui. NU GĂTESC oameni buni, nu gătesc, m-ați prins, dați-mă afară.

La piece de resistence însă a venit ieri. Un mail de o pagină care descria costumația de care Sara “are nevoie” la serbare. Nu era foarte complicată (alții au fost mult mai ghinioniști), bascially o rochie alba, ștrampi albi, balerini uni și părul prins și un fulg în păr. I-am dat mailul Sarei să îl citească. Sara mea. Care călărește cai negri la trap (nu încă și la galop) și fredonează gingaș în timp ce face baie Chop Suey. Îmi pare rău că n-am filmat-o. Îi pica fața la propriu. A terminat de citit, s-a uitat la mine, și a zis: Ori mă lasă să merg în pantaloni, ori nu mă duc. (am cerut voie și deși era clar că nu e o fericire și că sutem două freaks, au lăsat-o în pantaloni).

Ok. Înțeleg că unora le place. Unor copii și unor părinți. Kudos to you. Dar noi, ăștia, care nu știm să gătim și nu purtăm rochii albe și fulgi în păr ce naiba de vină avem? Nu s-ar putea măcar ca anul viitor să fie 2 variante? O petrecere pentru fulgi de zăpadă și una pentru non-fulgi de zăpadă?

Dreaming of a standard evening @ home instead of a standard snowflake Christamas party.  Snif.

IMG_0112

Un răspuns »

  1. M a uns la inima articolul asta. Sunt cel mai mare Grinch, dar de dragul.copilului fac un efort. Dar….wtf musai prajitura facuta in casa impreuna? Costumatii, atelier x atelier y, party office party office 2. Bomboane non stop la copii ca doar nu ei ii culca. God have mercy!

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s