Lună plină

Standard

Ieri dimineață, 8 am ish. Intru în birou, pun telefonul pe masă. Și cafeaua. Tot pe masă. Mă rog, birou. Vărsată. Ofc.

-Shit, shit, zic, observând că telefonul meu înota (iar) în cafea cu lapte în timp ce caut un șervețel (inexistent) să repar dezastrul.

Colegul meu B. se ține de burtă. Cică am un stil inconfundabil.

Ceeee o vrea să zică.

Ieri seară. 8 pm ish. Mă învârt pe lângă două tigăi pe foc, cu căștile-n urechi cu un podcast tare, să acopere zgomotul de la aragaz și cu Sara desenând un dragon în sufragerie (tocmai am văzut Cum să îți dresezi dragonul-și ne-a plăcut amândurora) când aud parcă un cioc cioc. Îl ignor, bineînțeles. After all de aia am covor de intrare pe care scrie Oh no, not you again. Apare jumătatea responsabilă a familiei (Sara) care mă anunță că bate cu adevărat cineva la ușă. Mă supun.

-Aveți o mașină neagră? întreabă vecinul meu. Mai am și o vecină. Care ascultă Adele. Nu-i ea. Mai bine, nu mă omor după Adele.

-Daaa, gândindu-mă că iar am apăsat butonul greșit și e portbagajul larg deschis (happens at least once a week).

-Cred că ați uitat să trageți frâna de mână și a pornit la vale și acum blochează strada.

I. DID. WHAT?!

Oh shit, zic în timp ce alerg bezmetic să opresc tigăile, arunc căștile și să mă înfig în niște încălțări. În drum spre lift, se aud niște claxoane isterice.

-Sunt niște băieți supărați, zice nenea (vecinul meu cu doi băieți mai mari ca Sara de vis-a-vis).

Râd. Mi se pare funny, pe asta nu am mai executat-o până acum, e premieră. Mi se pare bine că încă reușesc să mă surprind.

-Well, o să fie și mai nervoși când vor vedea că sunt femeie, îi zic. Și în timp ce grăiesc mă gândesc. Da cum mama dracu’ s-a oprit că în filme se oprește întotdeauna în mașina cuiva. N-apuc să duc gândul până la capăt că nenea zice:

-Da, s-a oprit într-a mea.

-What? Shit again. Și e lovită? începe să îmi pare rău că n-am arătat mai serioasă și responsabilă în loc să râd. Poate nu e prea târziu. Am RCA, îi zic încercând să dreg busuiocul.

-A nu, n-au nimic.

Nu aveau indeed nimic, dar mașina mea trona într-adevăr în mijlocul străzii, bot în bot cu a lui. I-o fi plăcut de ea și nu s-o fi putut stăpâni. Băieții isterici plecaseră și am parcat-o cu tot cu frână de data asta.

Mi-am cerut iertare vecinului nene și a râs și el destul de mult. Fii-mea mă aștepta îngrijorată:

-Ce-ai făcut?

-Păi am uitat să trag frâna de mână și a plecat mașina singură, îi zic as casual as I can (cum, cum, cum aș putea să fiu EU un părinte autoritar ever in this lifetime când fac din astea, cum?). Da’ am pus-o la loc. Și rânjesc.

– E ok mami, mă anunță Sara continuând coada dragonului. E de la lună plină.

So să se noteze. E de la luna plină. Nu de la mine. Ntz. Delooooc.

luna2

 

4 răspunsuri »

 1. OMG, m-ai depasit cu mult. premiul intai cu coronita meriti. Cum sa razi, ma? Nu ca nu e funny, ca eu rad acum, dar pana mea, tocmai aflasesi ca masina ta e autonoma si se plimba fara tine. :))
  Sper ca e ok si-a ta, nu doar a vecinului, simpatic de altfel…vecinul!
  Eu ultima data cand n-am tras bine frana de mana m-am trezit cu masina pe un picior, sunand sotul sa vina sa ma elibereze. Sa vezi fete la unitatea de primiri urgente cand am spus ca mi-am parcat masina pe picior. Priceless!Ma mir si acum ca n-am ajuns si la alta sectie decat cea de ortopedie. :))
  Imi place calmul Sarei. Pare obisnuita cu aventurile tale. :))

  Apreciat de 1 persoană

  • :))) cred ca Sara e unul dintre putinii oameni care nu e deranjata de felul meu de-a fi. Deciii premiul intai cu coronita culmea e ca nu sunt eu, ci unchiul meu, care, vazand ca incepe furtuna a decis sa mute masina lui var-miu de langa poarta, unde statea bine mersi, sub un nuc. Care da, a cazut fix pe mijlocul masinii si i-a facut-o muci. :))). But I’m at a very close second. A mea nu are chiar nimic nimic, la a lui se mai vedea ceva la numar, a mea nada zippo niente :))

   Apreciază

   • Ai masina pe masura skill-ului pe care-l ai pentru a provoca dandanale.
    Prima patanie cu frana de mana a fost la 18 ani. Aveam masina de 3 zile si m-am dus in vizita la bunici, sa ma falesc. Am parcat in curte, n-am tras frana de mana. Curtea e in panta. Intru, salut, iese bunicul sa vada bibiul si, soc, era infipt cu laterala dreapta spate in stalpul de beton al portii. Curtea nu doar ca e in panta, dar panta nu-i dreapta. :))

    Apreciază

   • :)))))))))))) bai, la mine chiar nu e panta, deci nu puteam sa prevad ca o ia nebuna la vale, eu chiar cred sincer ca i-a placut de masina aluia, alta explicatie n-am, ca nu pot sa cred ca e prima oara in 7 ani de cand stau aici cand am uitat sa trag frana de mana :)))

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s