Story of my life

Standard

Stau pe o bancă de piatră într-un parc de piatră holbându-mă la fusta mea albastră. Nu m-aș uita, în mod obișnuit, la fusta mea albastră, dar acum sunt trei pete pe ea. Prima seamănă cu acvila de pe stema României, a doua cu un măr și a treia cu un iepuraș. Le-am primit ieri seară, pe la 10 trecute, când m-am hotărât să îmi cumpăr o înghețată. Ceea ce e relativ ciudat, pentru că nu prea mănânc înghețată. Însă era foarte cald și umblasem pe jos, prin soare, spre 10km în ziua cu pricina, așa că am decis că aș putea să încerc o înghețată. „Cea mai mică înghețată (din lume, aș fi vrut să îi spun) vă rog”. Doamna cu bonetă din fața mea m-a aprobat și a purces la îndesat într-un cornet echivalentul a vreo 10 cupe românești cu ciocolată. Aș fi vrut să o opresc să adauge noi și noi tone de înghețată, dar mi-a fost rușine, poate o jignesc dacă îi spun că realmente nu îmi place atât de mult înghețata. Mi-am luat însă două șervețele. De parcă mi-ar fi fost de folos. Oricum am talentul să pun pe mine aproape orice mâncare aș alege, iar cu înghețata a fost chiar mai ușor ca de obicei. Unde mai pui că era și noapte și nu vedeam ioc.

Așa că acum, de dimineață, stau pe o bancă de piatră într-un parc de piatră și mă holbez la trei pete de înghețată pe fusta mea albastră. „Ar trebui să îmi cumpăr o fustă, mă gândesc”, dar nu prea vreau să îmi cumpăr o fustă nouă pentru că sigur nu o să găsesc una care să îmi placă și în plus rucsacul meu e plin ochi cu laptopul, pentru că din ceva motive ciudate pot să scriu doar când sunt plecată, aparatul foto, care atârnă cam un kg, și vreo două cărți însumând o mie de pagini și aceeași greutate.

Apoi primesc un fluturaș cu 30% reducere la un magazin pe care îl pot zări în zarea stânga apropiată. „Nu mai am scăpare”, mă gândesc și mă preling fără chef să caut o fustă fără trei pete și n-ar fi rău șunceva pentru mama că taman ce e ziua ei azi. Dar sunt multe haine și niciuna a mea. Probez oriceuri fără succes. Părăsesc magazinul și cele 380 de fuste fără pete și mă pierd din nou pe părți de străduțe cu umbre în ele.

La intersecția 3231 mă împiedic de-o vitrină cu cărți colorate, oricare din ele mai apetisante ca orice fustă fără pete din Univers. „Nici să nu te gândești” îmi spun, fii drăguță și mișcă-te mai departe, ai la tine două cărți uriașe și un rucsac de (deja) 100 de tone. Unde mai pui că în el nu se află nici cadoul pentru mama și nici jocul cerut de Sara. Iar cele 16 cărți necitite de acasă o să se uite foarte foarte urât atunci când vei ajunge și le vei aduce altele noi. Așa că merg, cu căştile în urechi, dar mai încet, paralel cu vitrina cu cărți, în timp ce mă uit lung la ele. „Poate nici nu au cărți în engleză”, îmi spun „Mai mult ca sigur că nu au cărți în engleză” și „Oricum, chiar dacă au, nu trebuie să cumpăr niciuna, doar o să mă uit”. Bineînțeles că au cărți în engleză. Bineînțeles că au cărți în engleză pe care nu le-am citit și pe care le vreau. Bineînțeles că îmi cumpăr nu una, ci două cărți și o las cu regret pe a treia în spate. Și o traistă cu un cățel care scrie o poveste. Pe care va trebui să o pun tot în rucsacul deja aglomerat de cele 2 tricouri, 2 cărți, un laptop și aparat de fotografiat supradimensionat în care nu se află (încă) nici cadoul mamei și nici cadoul Sarei.

Oftez în timp ce deschid cartea nouă gri pe măsuța din tren, așteptând să ajung în orașul următor. De sub ea mă privesc încă înapoi trei pete neregulate, diluate de şerveţelul umed din geantă şi apa de la chiuveta din tren, foste acvilă, măr și iepuraș.

„E prea caldă vara asta. Mi-e dor de marea mea”, mă gândesc, în timp ce adorm cu fix 25 de minute înainte de staţie.

IMG_5131

 

7 răspunsuri »

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s