Sunt aici

Standard

N-am murit sau ceva. Am tăcut o vreme. Îmi vine să tac așa lung și doar să privesc uneori.

La fel cum scriam și anul trecut tot cam pe vremea asta, uneori mi se pare de bun simț să nu vorbeşti. Rămâne valabil ce spuneam atunci, deși de data asta oamenii din stradă sunt mult mai mulți (în rest, cam la fel de calzi și de zâmbitori, cu copii și câini sau mesaje haioase).

Încerc să privesc lucrurile așa cum sunt, cat pot eu de echidistant.

Și, indiferent din ce colț de ring te uiti, cred că anumite lucruri sunt clare.

O dată putem spune liniștiți că românii sunt împărțiți în două jumătăți. Și una din cele două e pe străzi.

A doua că țara asta doarme cam puțin în ultimul timp :)). La propriu în ultima săptămână, dar și la figurat.

Nu dezbat dacă se trezesc când trebuie, dar cert e că nu se doarme :).

În calitate de om care trăiește într-o bulă (a mea e printre cele mai mici minuscule dintre toate), mă bucur să văd că o grămadă de bule s-au unit în unele uriașe.

Pe de altă parte, în afară de cele de mai sus, și zău că nu-i puțin lucru, nu prea văd multe motive de bucurie în ce se întâmplă perioada asta. La fel, indiferent din ce colț de ring m-aș uita, nu cred că e bine în țara asta.

One more thing. Din stradă, de acasă din spatele televizoarelor, strigând pro sau contra, acuzând de soroșisme sau de hoție, noi, toți, am fost zilele astea modele pentru copiii noștri. Cu ochii larg deschiși s-au uitat, cum o fac întotdeauna, la mami și la tati. La cei care sunt mai drepți ca orice copac din lume. Și ce au văzut zilele astea, repet, indiferent dacă din fața sau din spatele televizorului, o să țină minte o viață. Noi și doar noi știm, fiecare, de suntem împăcați au ba cu ce le-am arătat.

Cu gândul ăsta adorm astă seară în minte. Și zâmbesc, recunosc, puțin.

PS. Ne-om citi curând cu cele obișnuite, dar acum parcă, mă înțelegeți, îmi vine să stau, așa, cu bărbia-n palmă. Da-s aici, n-am murit :). Doar tac puțin, uneori e greu tare să vorbeşti ca şi cum totul ar fi ok.

img_1718

4 răspunsuri »

      • Chiar opusul. Am simtit ca bula mea are multe puncte de intersectie dar cam atat. Don’t get me wrong, sunt foarte mandra ca a iesit atat de multa lume, de presiunea publica, de faptul ca ordonanta a fost taxata si pana la urma retrasa. In acelasi timp ma uit sceptic la tendintele de idolatrie, la parte din scandari, la lipsa spiritului critic. Anyway, asta-i o discutie lunga care la un moment dat va da in filosofie (propaganda, multimi, discursuri etc.). Sa vedem ce va fi de-acu in colo.

        Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s