Presents

Standard

Mie una îmi place să fac cadouri de mor. Nu și să primesc, mă enervează îngrozitor. Dar să fac cadouri, să văd bucurie pe fața unui om pe care îl iubesc, that I want. It’s 100% selfish, de fapt mă și simt vinovată din cauza asta, că știu că e mai mult pentru mine și că mie nu mi-ar plăcea deloc :D.

De asta am ținut întotdeauna apărarea lui Moș Crăciun când îl ataca mai toată lumea că e consumerist săracul și tra la la.

Mbut then, în ultimul timp, am decis să îmi iau la revedere de la el. Nu în sensul că nu mai fac cadouri de Crăciun, I still do, dar parcă stau așa cu sabia lui Damocles deasupra capului, vine Crăciunul, you must buy gifts. I suck at deadlines, I do.

De fapt, nici nu cred că reușesc să cumpăr cadouri așa: vine ziua lui X, sau Crăciunul, ia să mă gândesc ce i-ar plăcea. Cumpăr cadouri haotic, de fapt nici măcar nu le aleg, ele mă aleg pe mine, am găsit cadouri prin Londra, Sofia, la târgul din parc, pe stradă, în cafenele. Serios. Îmi fac treaba mea și deodată se holbează la mine o chestie care îmi aduce în minte  un om drag. So I buy it. Fie că e 4 aprilie sau 18 octombrie.

Și de asta cred că atâtea din cadourile pe care le primim nu ne plac, sau nu reușim să facem cadourile așteptate, sunt luate din obligație (nu neapărat cu conotație negativă, vrem să le luăm, doar că și trebuie să le luăm) și cu deadline.

Anul ăsta am fost norocoasă, nu știu dacă cu deadline și din obligație (sper că nu), deși am bătut din pinteni să fiu lăsată în pace am primit un cadou de neziua mea care mi-a plăcut și mi-a făcut ziua frumoasă. Mi-a plăcut pentru că mi se potrivea. Și nici n-a fost singurul cadou reușit de anul ăsta, am o grămadă de comori :).

So. Go do happy hollidays :). Vă doresc ce-mi doresc și mie: timp, liniște, răsfăț cu mâncare bună și dulciuri îngrozitoare, multe râsete cu oameni dragi, stele, filme bune, cărțiiiiii, conversații de ore despre nimic, cântat la chitară poate (sau nuș, ce vă place vouă), gălăgie și haos de copii năzdrăvani și, mai presus de toate, vă doresc să îi faceți fericiți pe oamenii pe care îi iubiți 🙂

img_1442

 

 

 

 

4 răspunsuri »

  1. Urasc sa primesc cadouri. Ma fastacesc, ma simt prost, nu-mi place si gata.Ma amuza in schimb cadourile in sine, mult dupa momentul de fastaceala, cand incerc sa imi imaginez ce-a fost in mintea unora cand si-au pierdut bani, timp si some thinking time pana sa ajunga sa imi daruiasca diverse. Primesc, of course, si chestii mega utile, care ma surprind placut, pt ca vin din partea unor oameni care chiar mi-s dragi si ma cunosc, si-apoi primesc banalitati, chestii total nepotrivite sau chiar naspa in anumite conditii, care ma fac sa ma intreb de ce pierd unii vremea facand cadouri.
    „Best” gift ever a venit intr-un moment in care sotul era bolnav, acasa de ceva luni, eu eram unicul bread-winner of the house, cu-n copil in crestere si-o bunica arondata tot noua, cu ceva depresie la bord dupa life as I used to know and have it, and then Xmass came and the best giftgiver of the crowd brought me „52 de weekenduri de vis”, o carte National Geographic, pt ca da, cand plangi ca nu stii daca apuci sa vezi granita judetului, e fun sa ai o carte care sa iti aminteasca despre toate calatoriile pe care vrei sa le faci dar nu poti.Am desfacut cadoul, am pus cartea undeva in living, langa TV, si n-am mutat-o de acolo de fix un an.Ma gandesc cat de naspa as fi daca as „uita” de la cine e si-as regiftui-o aceleiasi persoane, la vara, cand respectiva va trece prin ceva cheltuieli majore cu familia si va rata concediul. N-as fi eu draguta s-o ajuta sa calatoreasca citind despre asta? :))
    Tag, you’re it! Karma comeback!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s