Cum

Standard

Există 4 tipuri de părințeală.

 1. Ăia care cred că doar ei au dreptate și plozii îs niște chestii care trebuie să asculte și atât. Eventual cu două scatoalce, dacă trebuie, cu plăcere.
 2. Ăia care au alte treburi și care cred că plozii se descurcă singuri (îmi place de ăștia, dar sunt din ce în ce mai rari, mai prezenți în generațiile trecute, generația noastră are o obsesie cu crescutul plozilor).
 3.  Ăia care și-au făcut din plozi rolul lor în viață (de ăștia îmi place cel mai puțin). Care muncesc și trăiesc pentru plozi. Care își storc creierul cum să se asigure că plodul va ajunge un adult inteligent, îmbuibat ochi de cursuri de vioară sau pian, de meditații la matematică și de vizite la Antipa.
 4. Ăștia ca mine. Care îi lăsăm să facă cam ce îi taie capul, dar fără a însemna (din păcate) că reușim să fim la fel de detașați ca prima categorie. O facem pentru că așa credem că e mai bine.

So. Am mai scris despre asta. Cred cu fiecare celulă că învățăm doar lucrurile care ne interesează. Nu cred că nimeni niciodată poate să învețe ceva de care persoana cealaltă nu e interesată, indiferent cât de necesar sau atractiv ar fi/face domeniul respectiv.

Am mai scris și despre opționale. Cum am zis de la bun început că Sara va alege singură la ce va merge și am ridicat nepăsătoare din umeri la întrebarea: dar de unde o să știe dacă nu îi arăți tu.

Acum am un răspuns, pentru că mi l-a arătat Sara. Engleza e necesară. Nu prea poți fără ea. Ca atare, mai toate grădinițele, inclusiv a Sarei, au opțional de engleză. Mi-ar fi plăcut să meargă Sara la el? Da. Am înscris-o la el? Evident, nu.

După câteva vacanțe pe afară și 4343438 de întrebări: Ce ai zis? Ce a zis? a decis singură că  vrea să meargă la opționalul de engleză. Și merge. La începători, deși sunt mai mici, că a fost la cei de vârsta ei și a zis că nu vorbește încă suficient de bine. Și îi place și turuie în engleză prin casă și învață uimitor de repede.

End of story. CTFD works again. 🙂

img_2532

3 răspunsuri »

 1. A mea s-a scalambait cu un curs de Learn with music un an de zile. Nimic nu s-a prins de ea.Aia cantau, ea lalaia cu ei, 0 rezultate. A schimbat gradinita si cum aici nu se mai tineau orele de limba engleza,adio optional. In schimb a descoperit desenul animat Dora si nuj mai cine. Oh well, de acolo a inceput s-o rupa pe englezeste de zice maica-mea ca fac misto de ea cand ii cere fii-mea „water” si-i spune „thank you, my friend”. :)) Si-i atat de faina cand incearca sa formeze propozitii si-i iese o romgleza de aia neaosa. 😡

  Apreciază

  • Bai nu subestima desenele, si Sara tot de acolo invata. Eu am inceput sa invat engleza ca voiam sa stiu ce zic melodiile rock de le ascultam :)). Si inca sustin cu tarie ca engleza de o stiu o stiu din filme (de altfel se si aude, vorbesc engleza americana desi teoretic la scoala, unde chipurile m-au invatat, se preda o plictiseala de engleza de la mama ei de acasa)

   Apreciază

   • Nu le subestimez. Eu engleza am invatat de pe Cartoon Network, inainte sa dubleze astia totul in limba romana. Fruties, Yogy bear, The Flintstones si Jetsons erau piatra de temelie pt engleza generatiei mele

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s