Sara’s perfect day

Standard

Niște valuri timide îmi măturau picioarele în timp ce Sara ba le alerga, ba se lăsa alergată de ele.

Îmi studiam, cu mintea cine știe pe unde, degetele mici de la picioare

deschidem paranteza

v-ați uitat vreodată la ele cu atenție? serios. do it now. da, acum acum, oriunde ați fi, la birou, în metrou, în ședință, la Mega, pe stradă, cui îi pasă cine vă vede. I dare you. :P. ACUUUUUUM, hai că doar știu că vreți să o faceți și sunteți curioși :)). Da, da, dați-vă jos tenișii, pantofii, trageți bareta la sandală. have a look. mi-ar plăcea să fie ziua în care oamenii se opresc din ce fac și la 09:30 punct își studiază degetele mici de la picioare. nu? serios acum, ar fi o zi grozavă. uite, promit că la 09:30 fix, în ziua când apare articolul ăsta, o să mă mai uit și eu o dată la ele, oriunde aș fi.

aștept.

 

 

 

 

well?

degetele mici de la picioare arată foarte ciudat, vă jur. doar degetele mici de la picioare și norii pot fi orice vor ei. un porcușor, un zmeu, un dinozaur, o pisică, un avion.

inchidem paranteza

când m-a pălit. Am o zi perfectă. Sunt fericită acum, aici. La mine e ușor, am mai scris despre asta, singura condiție pentru o zi perfectă e să fiu cu un om pe care îl iubesc. De asta cred că făcutul de copii e profund egoist.

Îmi ridic nasul să văd pe unde mai pendulează viermele și mă întreb dacă oare și pentru Sara e o zi perfectă:

-Mama, cum arată ziua ta perfectă?

Sara se gândește înainte să îmi răspundă. Îmi place că îmi ia întrebările în serios. Și că pune întrebări serioase (preferata mea e încă: la ce te gândești acum? mi se pare cea mai altruistă întrebare din lume, să fii curios cu adevărat ce gândește cineva). Și eu fac la fel, dacă mă întrebi ceva o să primești un răspuns sincer și complet, fie că îți place au ba și chiar dacă, poate, te așteptai doar la un răspuns de complezență. Nu pun întrebări decât dacă chiar mă interesează și nu răspund niciodată în doi peri.

-O zi perfectă e o zi în care pot să fac ce vreau eu.

Fair enough.

-Ce?

-Să stau toată ziua cu picioarele în râu la țară. Să fie Charlie cu mine. Să conduc mașina. Să nu dorm. Să prindem raci și să le dăm drumul înapoi în râu. Să mănânc doar dulciuri. Să merg noaptea pe străzi. Mamaia să nu se dea pe leagănul meu. Să vânăm ouă de ciocolată. Să mi se așeze un fluturaș pe mână. Să citesc cărțile mele preferate.

Complicat, mă gândesc. Nu mi se par o fericire chiar toate, dar cred cu tărie că toți merităm zile perfecte.

Deci respir adânc.

Ok mama, alege o zi.

Și cu un calendar în față am ales o zi nici prea caldă nici prea friguroasă în care o fetiță șatenă, cam timidă, sensibilă, plângăcioasă, hotărâtă, curajoasă, blândă, veselă și dreaptă va avea o zi perfectă.

Now your turn. Go make one. For yourself or for the one you love.

IMG_5164

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s