13 antialbastre

Standard

Repede repede, scurt și la obiect. Am rar (raaaaaar) zile când sunt lungă și albastră. De fel, fiind, cum am stabilit, mică și roșiogalbenăportocaliocărămizie.

Voi? 🙂

Nu îmi place să fiu tristă şi nici să văd oameni trişti, îmi vine să spun bancuri (deşi nu ştiu niciun banc) ca să-i înveselesc.

13 chestii care cred că funcționează, poate hei, ajută pe cineva și poate, și mai hei, îmi lăsați altele în schimb :P.

În ordinea inversă a eficienței.

13. Să citești o carte. Problema e că dacă aș alege ceva să zic de cărțile pe care le citesc, n-aș prea zice că mă fac fericită. Mă fac o mulțime de lucruri, o mie într-o secundă, mă fură și mă pierd în ele, dar mmm n-aș zice că mă înveselesc. Dar dacă e de uitat, cu o carte sigur se rezolvă :D.

12. Să dansezi de nebun, de preferat cu un copil mic și la fel de nebun pe lângă tine. Când Sara are chef să alergăm prin casă pe Nirvana și să facem tot felul de smucituri, este imposibil, dar imposibil să rămâi supărat.

11. Să te plimbi, hai hui, pe jos, singur, fără o adresă sau un scop, doar de căscat gura (cam cum m-a certat Sara și v-am povestit luni). Pentru o albăstreală mică spre medie funcționează perfect.

10.Remindere. Uitat la poze cu vacanțe trecute și fericite sau cu persoanele cu care le iubiți (eu am un calendar cu Sara pe birou, mă uit la moaca ei dacă am nevoie de un zâmbet și nu-l găsesc) saaaau, uneori ies afară pe culoar și îmi pun un filmuleț cu cățelul meu preferat din Univers (Șiarli). Pentru că e cald și blând și prietenos și moale și lumea zice de el că-i prostuț dar eu știu că nici vorbă 🙂 (și da, întreb și câinii dacă-s fericiți, cred că am o obsesie cu asta :D). Mă binedispune instant, doar pentru că era așaaa frumooos și Șiarli era așaaa de vesel, și sincer și eu la fel. Stai că vi-l și arăt.

9. Să scrii despre ce te supără. Chiar e dovedit că are scop terapeutic. Ajută. Și cu siguranță eu eram și mai dusă cu pluta dacă nu aveam blogul ăsta.  Însă la fel ca și cărțile, scrisul nu prea te face fericit instant, doar umpic mai zen. Locul 9 deci 😀

8. Condusul cu muzica tare. Muzica ta preferată, oricare ar fi, dar tare. Pentru mine una, ideal noaptea, vara.  Și să stau când conduce altcineva îmi place. Numai muzica să fie bună. M-a plimbat văr-miu acum ceva vreme să căutăm ceva păduri de lilieci ofiliți, cu o muzică bunuță pe fundal, am fost așa de fercită de ziceai c-au luat ăștia banii de la biserici și-i dau la spitale.

7. Muzica veselă (din nou, dovedit științific). Am melodii care lift me up (le mai schimb, dar nu sunt așa de multe, cred că am avut frooo 3? hai 4, maxim). Cea mai recentă e asta (tot de la văr-miu venire, asta ca să-mi fac mea culpa că am zis că ascultă muzică de 6-7. ok, tot e 6-7 e, în general, mai greșelște din când în când cu câte una de 10 :P):

6. Chitara. 🙂 Sau mă rog, ce vă place vouă să faceți, la mine e chitara. Tare multă fericire îmi aduce, cel mai mult îmi place să cânt cu Sara lângă mine, pe undeva pe afară, pe la aer, ea să se joace, și eu să îi cânt. Am înregistrată o melodie pe care o cântam eu pe un leagăn, ea pe altul, eu scot niște sunete de pisică chinuită la chitară încercând să învăț un cântec și Sara se conversează cu mine și chuie uiuiuiuuuiuuuuuuuiuuuiiii pe fundal. 🙂 Happiness.

5. Să te uiți la unul din filmele tale preferate. Știți asta? http://john.do/care-little-sad-person/

🙂 La mine funcționează (ba chiar n-ar stica să fiu și hrănită cu sushi în timpul ăsta în loc de snacks-urile alea). Am văzut The perks of being a wallflower de cel putin 30j de ori (n-am pus link la imdb sau la trailer, it sucks btw, ci la scena mea prefrată, pe asta am văzut-o de cel puțin 100 de ori :D. make that 101 102 103 104 105 106 somebody stop me), doar pentru că mă binedispune cam oricând.

4. Să bei cafea (sau mă, rog bere, pentru cele 2 persoane de gen masculin care au ajuns aici din greșeală :P)  cu un prieten. Am mai scris asta, nu mai repet. Urăsc uamenii, însă mă încarc ca o baterie la cafelele cu prietenii mei :). Și asta nu e sirop, e știință, prietenii și vorbitul cu ei ajută enorm (citeam un studiu că pacienții diagnosticați de cancer au supraviețuit în medie mai mult cu nu știu câte luni dacă aveau cu cine să vorbească despre asta). Atât, nimic mai mult :).

2,3. Să înoți. Oriunde, dar, bineînțeles, incomparabil de mai bine la mare. De fapt marea ar fi o chestie separată, nici nu trebuie să înot în ea ca să mi se umple mintea de liniște, să uit orice mă necăjește.

1.Your child. My child. Sara. În zilele alea lungi și albastre am un gol în stomac. Și nimic, nimic pe lumea asta nu-l astupă mai bine decât greutatea ei în brațele mele.

Mai vreau. Mai aveți?

PS. Data viitoare vă povestesc ce funcționează la Sara 🙂

IMG_9785

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s