Against all odds

Standard

Visam cu ochii deschiși la vacanța de vară și mare când proful de economie dintr-a 11-a îmi explica cu răbdare (nemeritată) cum că gradul de satisfacție scade pe măsură ce primești ceea ce îți dorești și că un bun e cu atât mai râvnit cu cât e mai rar (da, diamantele).

Dacă nu ai mâncat ciocolată de 100 de ani și iubești ciocolata, prima lingură va fi raiul pe Pământ, a doua va fi delicioasă, iar a 47-a va fi…oh well, va fi.

Tot el mi-a spus că întotdeauna când văd o femeie care mi se pare extraordinar de frumoasă, cea mai frumoasă femeie din Univers să îmi amintesc că acolo undeva e un bărbat cate s-a săturat să facă dragoste cu ea.

Ambele lecții mi-au rămas în cap, în ciuda viselor la vacanța de mare și incapacității mele (dovedită cu trecerea timpului) de a învăța boabă de economie (ca și istorie, geografie sau politică, toate chestii elementare fără de care trăiesc extrem de liniștită în prostia mea).

Ajunsă însă în floarea vârstei (gawd), mi-am dat seama că greșea (nu, nu cu femeile frumoase).

Există câteva lucruri care, cel puțin pentru mine, dar poate și pentru voi, sfidează cu nerușinare regulile, mai precis, oricât, dar oricât de multe lingurițe aș primi, mai vreau, și mai vreau și mai mult, și încă mai mult, și nu mă mai satur.

-în primul, dar în primul rând, pupicii Sarei. Da, pupicii ei sunt irezistibili și cu cât primesc mai mulți (îhî, e pupăcioasă cu mine și doar cu mine fii-mea) cu atât mai vreau și mă gândesc cu groază că poate va veni o zi în care nu va mai vrea să stea cu mine de gât și să mă hrănească în calitatea mea de Mașină de Pupici autodefinită. Nu? Primul lucru care vă trece în cap când vă gândiți la mine: Mașină de pupici 😛

-cărțile. La fel, pe cât citesc mai mult, pe atât mai multe cărți vreau, nu las bine una și mă apuc de încă două, cărțile sunt ca o hidră căreia îi cresc două capete când tai unul, ba chiar trăiesc cel mai concret sentiment de anxietate când mă gândesc câte cărți aș vrea să citesc și nu le-am citit încă și nici nu știu dacă o să apuc să le citesc și nici nu știu dacă nu cumva nu ratez cea mai minunată carte, cartea mea, pe acolo, pe undeva, în miile de cărți care mă așteaptă răbdătoare să ajung la ele. Ok. Știu că o să vă dați ochii peste cap. Dar e adevărat.

-muzica, melodiile încă necunoscute și cele pe care le-am descoperit, care sunt numai și numai ale mele (şi ale voastre), cu cât caut mai multă muzică, și cu cât aflu mai multe melodii care îmi fac zilele frumoase, cu atât mai multe vreau și caut (și găsesc). Nu cred să mă satur vreodată și să zic: oh well, azi o să ascult radio în mașină.

-prietenii mei. rar, rar îmi fac prieteni, și mai puțini îmi rămân (4.1 e media prietenilor cu adevărat apropiați pe care îi ai:D, am citit eu), dar, jur că nu mă satur vreodată de vorbit cu ei, indiferent de câţi ani ne ştim sau că am vorbit deja despre tot ce se putea imagina. Ce-om vorbi atât nici eu nu știu. Aşa cum atunci când stau de vorbă cu alţi uameni vreau să dorm 3 zile după,   cu ei mă calmez, mă liniştesc, sunt sursa mea de zen :). Nuș sincer dacă mi i-am ales eu sau ei pe mine sau doar ne-am găsit, cert e că, de multe ori, sunt aerul pe care îl respir. Şi sper ca Sara să şi-i găsească pe ai ei. Nu e grabă, nicio grabă la asta.

-marea. nu trec zile după zile de stat la mare și zic: ah la naiba, dar ce m-aș mai duce-n București să merg la job, m-am săturat de atâta apă și soare. Nope, cu cât primesc, cu atât mai mult vreau, cu atât mai des visez la ea și cu atât mai mult fac pe dracu-n patru să mi-o (re)văd. Şi o să fiu cu ea până la urmă, o să trăiesc pe un mal de mare. I will.

Pentru voi ce e? Acel ceva de care nu vă mai săturați?

Playlist de mai. Cum dă un pic soarele cum apar melodiile zbânţuite prin playlisturile mele. 🙂

9 răspunsuri »

  1. Pingback: Corolar | Sleepy 00

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s