Ordine și curățenie

Standard

Ordine da. Recunosc. Guilty as charged. Nu atâta ordine cât spațiu. Neaglomerări. Emptiness. Mă panichez și mă mănâncă pielea în mulțimi de oameni și obiecte. Am 3 iconițe pe desktop. Urăsc covoarele. Mobila multă. Spațiile ocupate cu orice (mai puțin cărți). Cum s-o numi boala asta? Teama de multe lucruri adunate în același loc. De care nu mai scapi, tot aduni și aduni. Brrrrrr.

Curățenie? Eh. Altă poveste.

A venit un nene la noi acum ceva vreme să ne prezinte un aspirator. Kirby. Sigur îl știți.

-Doamna Sleepy, îmi zice, de-mi venea să-i fac masa de bucătărie guler, curățenia e importantă pentru dumneavoastră, nu-i asa?

I-am răspuns, și scurt, și sincer:

-Nu.

Cred că l-a marcat, că a mai fost apoi la niște prietene și le-a povestit tuturor că o doamnă Sleepy i-a zis că nu e importantă curățenia pentru ea.

Și nu e.

E ok să fie curat în casă. Dar e ca fix la coada lucrurilor în care mi-aș investi timpul. La fel pot să trăiesc complet zen cu fii-mea în parc deși a pus o tonă de înghețată pe nas, ochi, și tricou, cu nămol pe blugi și pufuleți în cap. Nu vrea să se spele? Fine by me. Nu te spăla. I am perfectly but perfectly happy with that.

Nu fac atac de panică deci când se tăvălește în nămol, când sare-n bălți, când defilează cu haine sau cu fața murdară de numa.

Ba chiar, v-am mai zis, cred că murdăria este bună.

Ah și nu îmi spăl mașina. Like ever. Nu prea înțeleg de ce mi-aș spăla mașina, oricum o să plouă la un moment dat, so dacă e murdară se va curăți și dacă e curată se va murdări. Nu mai bine o las așa?

😀

Tell me. Ce-mi scapă? De ce mi-aș irosi minute bune din viață să văd bucătăria lună? 😀

IMG_1861

 

4 răspunsuri »

 1. Bai, asta cu curatenia nu pot sa spun ca o impartasesc.Eu sunt de aia careia nu ii tihneste weekend-ul daca stie ca pe parchet sunt 3 fire de praf care ar disparea cu ajutorul unui simplu mop.OCD ii zice, cica.

  Apreciază

 2. Mai ca te inteleg. Adica si eu prefer sa imi petrec weekendul, de exemplu, cu familia decat sa lustuiesc mobila. E curat in casa, dar pot sa dorm linistita daca nu am geamurile ca in reclame. I feel you, girl!

  Apreciază

 3. I feel you, sunt un milion de alte lucruri mai interesante, plăcute si utile decat sa faci curat, DAR asa imi place sa merg prin casa in tălpile goale si sa simt ca e curat-curat si nu se lipește nimic pe ele.. Plus cand e bebe mic si râmuiește pe podea ma cam apuca pandaliile sa il vad ca se îndreaptă spre ghemotoace de praf/pietricele/pământ cu intenția de a le linge… Asa ca bag măcar aspiratorul bâz bâz si gata, poate explora in liniște.

  Cel mai bine ar fi sa existe o zână a curățeniei, pocnești din degete, vine, face treaba si dispare pe gaura cheii 🙂

  Apreciază

 4. Noi l-am primit in casa si l-am lasat sa ne vorbeasca o ora despre aspiratorul lui facut din tabla navelor spatiale de la NASA. Ne-a facut si spuma pentru party in sufragerie…doar doar l-om cumpara. Iar la sfarsit ne-a spus pretul: 90 de milioane vechi (asta se intampla cam acum 8-9 ani). A fost dragut spectacolul din casa, ca ne-a si curatat un petec de saltea de acarieni, dar totusi cam scump pentru niste locuitori ai unui apartament dintru-un cartier necunoscut intr-un oras de provincie.:)))

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s