Baby talk

Standard

I suck at baby talk. I do. Habar dar habar nu am cum dracu să fac that gugugaga talk când văd un bebeluș. Nu îmi pițigăi vocea. Și nici nu știu ce să spun, gen vai, ce copil frumos/drăguț/șpagat. Unii oameni au talent la chestia asta. Eu n-am. Zău. Deloc. Și mă simt (sincer) destul de prost pentru asta.

Zâmbesc copiilor necunoscuți prin parc, celor certați de părinți la Mega, bebelușilor purtați în Manduca, celor aflați în mijlocul unui tantrum (îi surprinde și se opresc întotdeauna, măcar câteva secunde). Fără excepție, toți zâmbesc înapoi și îmi fac ziua puțin mai frumoasă (dar mă rog, să nu popularizați informația, încă încerc să-mi mențin imaginea de scorpie, mulțumesc anticipat).

Ba chiar, dacă mă lăsați cu unul, sunt șanse destul de mari să ne împrietenim. Copiii au o chestie cu mine, că eu am declarat public că nu sunt genul în care colcăie sentimente materne petru toată populația sub 5 ani. Da eu sunt atentă la ei, ei mă bagă în seamă, naiba știe, nici eu nu știu care e explicația, dar se întâmăplă. Ne placem.

Toate de mai sus fără vorbe. Din priviri. That I’m good at. 😉

Nu știu ce să spun când îmi arătați poze cu copii voștri. Nu îmi plac copiii, așa default, doar pentru că-s rotunzi și mici (dar mi se activează toate becurile de alarmă când aud unul plângând și trebuie să mă abțin să nu mă duc să-l consolez, la grădi nici măcar nu mă abțin, m-am conversat cu jumătate din plângăcioșii mici de pe acolo). Copiii prietenilor mei îmi sunt dragi că sunt ai lor. Serios. Could be the biggest assholes ever. I’d still like them. Sunt ai lor. Dar de aici până la a ști ce rahat să spun când mă trezesc cu o poză (adorabilă, desigur) cu ei în față e cale hăt lungă.

Tot dar tot dar tot ce poate procesa creierul meu tâmpit e: ăăă, seamănă cu tine. Sau cu ta-su/mă-sa. În condițiile în care EU am scris articolul ăsta. Sau poate, la dracu, tocmai de aia, kharma’s a bitch.

După care, ca să îmi fie și mai clar cât de complet bătută în cap sunt, părintele cu pricina face cea mai spirituală, amabilă, drăguță remarcă din Universul cunoscut despre Sara.

Iar eu mă ridic, deschid ușa, ies din casă, închid ușa, găsesc prima bucată disponibilă de pământ și mă îngrop în ea.

For fuck’s sake, să-mi dea cineva un îndrumar cu chestiile politicoase și drăguțe pe care oamenii normali le spun atunci când văd un copil sau o poză cu copil/bebeluș adorabilsmotocobilawwibil.

Pentru că mă simt realmente de căcat când habar nu am ce naiba să zic. I really really do.

IMG_3188

4 răspunsuri »

  1. You are not alone.
    Ghid de conversatie nu cred sa existe, dar ca sa te simti mai bine, iti spun o istorioara a carui personaj principal e sotul meu.Se facea ca era acum cca 10 ani, noi nu eram inca casatoriti, si dl facuse o pasiune pt proaspatul lui nepotel.Pustiu mic, cca 8 luni de zile sa fi avut, dragut foc, copil de revista.Zi de duminica, vizita la parintii lui cu gasca completa: copii, iubite, sotii, care ce avea pe acasa trebuia sa fie hranit de soacra-mea. BUUUN.Si se trezeste dl meu sot ca el vrea sa il duca pe nepot pe umeri.Hopa sus, copilul happy, unchiuletul mandru, pretty picture. Ies ei asa din scara de bloc, moment in care sotul meu se intalneste cu un prieten de-al lui din copilarie si familia lui:nevasta, copil de 2-3 ani.Se saluta si-al meu scoate porumbelul:” Uite aici bai Popescule copil frumos, nu maimuta ca a ta”.Rezulta ca Popescu era un laudaros in ceea ce priveste progenitura din dotare, si exaltat de mandria de a avea pe umeri un nepotel reusit, atat a putut al meu sa debiteze. So, prin comparatie, you do ok!

    Apreciat de 1 persoană

  2. Pai îndreptar nu exista, dar poți sa iti aduci aminte chestiile pe care le-au zis ceilalți despre Sara si sa le dai mai departe. „Vai, ce simpatic este!” merge întotdeauna. Chiar si la copiii care nu-s frumoși 🙂 nici eu nu excelez in cuvinte de lauda, in principal pt ca am un os critic in mine de zici ca m-am născut sa fiu soacra. Dar si daca mi se pare dubios copilul, o bag pe asta cu „simpatic” si gata 😁

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s