Vrăjitoarea

Standard
Vrăjitoarea

Sara a găsit un băț care seamănă cu o baghetă.

Așa că, desigur, face vrăji. Să se oprească vântul, să cadă frunza aia etc. etc. Scoate niște incantații de Harry Potter e mic copil (din imaginația ei, n-a văzut Harry Potter, n-am citit, nici măcar la circ n-a fost, n-a văzut magicieni, mă chiorăsc ca vițelul la poarta nouă la ea). Sotzoo îi sugerează să se apuce să scrie cărți să facă o tonă de bani să ne putem retrage și noi pe viață la un mal de mare. Pare un plan bun. Mai durează puțin până învață să scrie bine totuși (fix ieri ne-a arătat Erika cum scrie deja propoziții întregi, am murit puțin de pipotă mărită, bineînțeles).

Îmi studiază cartea pe care o citesc acum. E neagră și titlul e scris cu un bejomaroniu.

Mă privește cu solemnitate și îmi comunică că e o carte de vrăji. O deschide de fiecare dată  înainte să facă una, să o consulte.

Eu dau din cap aprobator (de fapt, chiar e vorba despre un vrăjitor în ea. cumva).

Mai face vreo câteva vrăji, vreo 2 pisici își mută locul din cauza lor.

-Mami, tu ești o vrăjitoare?

Hm. Băi asta e o întrebare grea. Și eu nu sunt genul de mamă care să zică: vrăjitoarele nu există, e o prostie. Like really. Picture me saying that. Ever.

-Stai să mă gândesc, zic.

Și mă gândesc serios. E o chestie serioasă. Nu poți să te joci cu vrăjitoria. Durează aproape un minut (2 eternități, în traducerea timpului ei, la vârsta mea, juma de an e o clipire de ochi, dar la a ei, nu vă mint, un minut? fix 2 eternități).

-Da, sunt.

-Ești? Chiar ești? Cum adică ești?

-Mpăi știi tu când ești supărată și plângi și eu te iau în brațe și îți spun ceva haios și te fac să râzi? Asta e curată magie, deci da, sunt o vrăjitoare.

Râde. Îmi place să o fac să râdă.

-Ești o vrăjitoare bună?

-Dacă reușesc să aduc bucurie oamenilor pe care îi iubesc, atunci da, sunt. 

Nu îi mai zic că știu să fac furtuni și uragane când mă supără cineva, las-o să mă iubească, doar îs mă-sa, e coada lungă de partea ailaltă a baricadei.

-Dar eu, mami? Eu sunt o vrăjitoare?

-Cea mai mare vrăjitoare pe care o cunosc.

-Eeeuuu? De ce?

-Păi doar tu mi-ai adus mie cea mai mare bucurie din lume.

Mă rog, de fapt ce mi-a adus Sara mie nu poate fi cuprins într-un cuvânt, dar dacă e să aleg unul singur, atunci hai fie bucurie. Joy :).

Zâmbește. Înțelege.

Și voi, nu? 🙂

IMG_0778

 

 

6 răspunsuri »

 1. O fi saptamana magiei ca si a mea invarte seara un penson prin casa cat sa ” faca o magie cale sa ne umple inimile de culoalea buculiei”. Sa zic ca ne uitam la ea ca ursul la magiun? De unde naiba scot fazele astea, replicile? Jeez. Si eu care eram panicata ca n-o sa fiu capabila sa imi invat copilul sa vorbeasca…aveam eu aa o imagine in cap in care mama trebuie sa stea langa copil si sa spuna: minge. Repeta dupa mine. Minge. Asta in timp ce, ov course, tineam o minge in mana….si-mi faceam griji ca na, cum naiba o sa invete copchilul cuvinte pe care nu i le pot indica fizic.Grij de mama blonda, deh. Apoi a crescut ploada si-a inceput sa turuie default, si m-am calmat. vin cu ceva kit instalat, altfel ma depaseste sistemul prin care is mai destepti la 4 ani decat vom fi noi vreodata.

  Apreciat de 1 persoană

   • Trebuie inregistrata cand ii face complimente pediatrei.Ultima data aia o cauta in urechi si ea ii spunea ca are o rochita deosebita si ca arata fantastiv si intreba daca i-a cparat-o mamica ei. Sweet and sort of kinky din punctul taticului de vedere ☺
    Eu ma intreb de unde le scoate,ca eu cu complimentele si dragalaseniile nu le-am avut niciodata.

    Apreciază

   • FantastiC.cUMparat-o… is la ora de inot cu ea si cu o mana tastez si cu cealalta salut inotatoarea, deci cam bag deshtu’ pe langa.Scuzoaiele mele.
    PS fa-ti buton de editare. It 2016, get with the system.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s