Zburătoarea

Standard

Știu mulți, dar mulți, muuulți oameni cărora le e frică să zboare. Unii fac atacuri de panică, sincer e dureros și de privit, dar de trăit.

De fapt excepțiile sunt cei cărora nu le e frică.

Sotzoo e unul, v-am mai povestit că el iubește avioanele, când vede unul pe cer uită să respire, cum se uita Eminescu la Veronica Micle așa se uită el la avioane. Iubeste până și mâncarea de avion, incredibil dar adevărat, Ripley’s Believe it or Not.

Eu nu, nu iubesc mâncarea de avion (de fapt mâncarea în general mi se pare overrated, e doar o chestie care îmi fură din timpul pe care l-aș putea petrece util și plăcut pe alte lucruri, sunt nevoită să o fac ca să nu mor) dar zbor destul de des, ok, foarte des, și nu numai că nu mă deranjează, dar îmi și place, sunt ore întregi în care nu mă bate nimeni la cap și pot să citesc cât într-o săptămână (dacă nu cumva merg într-o deplasare cu un coleg vorbăreț pe care îmi imaginez că îl torturez încet cu picătura chinezească în timp ce alege să îmi povestească cine știe ce rahat complet plictisitor din viața lui, despre care, egoistă cum mă știți, nu ar putea să mă intereseze mai puțin dar pe care mă prefac că îl ascult, dintr-un sentiment de rușine pe care îl am încoroporat în ADN și, probabil, din cauza feței ăsteia enervante care transmite only good vibes deși în capul meu sunt doar dragoni scoțând flăcări). Ce spuneam?

A, da, îmi place să zbor, partea cea mai plăcută mi se pare atunci când sunt turbulențe, jur că nu simt frică, creierul meu cumva transmite semnale de chill down, e the safest way of transport și I just enjoy the ride, it’s almost as good as a rollercoster.

Cu Sara mi-am făcut griji. Mă rog, nu e neapărat un criteriu, eu îmi fac super griji din orice.

Dacă o să plângă și o să ne urască tot avionul? Fii-mea plânge, nu se joacă, ne auzi din Honolulu.

Dacă nu îi place mâncarea și o să moară de foame?

Dacă nu o să poată dormi și o să devină supraobosită?

Dacă intră în zona aia de tantrumuri în care e cea mai nesuferită ființă din colțul ăsta de Galaxie? (nu, nu trec la 2 ani, de fapt, look at me, nu trec nici la 34).

A zburat prima oară laaaa doi ani oare? Cam așa cred, God ce mamă rea sunt, nimic nu țin minte.

Mă rog, a zburat de multe ori, în mai toate vacanțele am  mers cu avionul.

Și în ciuda faptuli că la fiecare zbor îmi fac aceleași griji, ea e egal de relaxată.

Când decolăm de obicei răsfoiește tacticoasă revista aeronavei. Mănâncă mai bine ca acasă, adoarme, citește, se joacă, e cel mai blând copil din Univers.

De fapt, la ultimul zbor (de 4 ore), dupa o escală (de 3) și încă unul de alte 4, a fost atât de cuminte încât s-a oprit o tanti pe scara avionului să ne spună că nu a mai pomenit niciodată așa ceva.

Nici noi, să o vedeți cum e acasă!

De fapt, dacă stau să mă gândesc, nicăieri nu e mai înțelegătoare ca în zbor/aeroport, nici în parcul de distracții, nici la înghețată, nicăieri.

O fi bucuria vacanței, cine știe, nici eu nu dormeam noaptea de dinainte de a pleca undeva, și uneori nu o fac nici acum :).

De fapt, ce voiam să zic (când dracu m-am transformat în una de scrie articole așa lungi pentru idei scurte și simple?) e să nu vă mai faceți griji, doar să încercați, s-ar putea să fiți plăcut surprinși.

As alawys, I plead for trying. :))

IMG_9935

 

4 răspunsuri »

  1. Eu sunt una dintre fricoase. Cred ca m-a apucat in acelasi timp in care am devenit si mama pentru ca nu-mi aminteam sa fi fost asa inainte. Am zburat inspre USA si mi-am petrecut orele intr-un mod asa de agreabil de nu m-as mai fi dat jos :)) De cand Ionut… s-au mai schimbat lucrurile. Lui ii place, eu sunt cu stomacu’n gat. Dar iau aminte de la tine, pentru next time :))

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s