A perfect day

Standard

Cum arată ziua voastră perfectă?

Când mă gândesc la ziua perfectă cu Sara, mă gândesc la o zi în pat.

Aveți zile în pat?

Noi avem, și le iubesc.

O zi în pat începe cu Sara intrând la mine în cameră, cu Cuți sub un braț și o carte sub celălalt braț.

Picioarele ei goale (nu poartă papuci) lipăie poc poc. Eu zâmbesc și mă prefac în continuare că dorm, pentru ca ea să se cațere pe spatele meu și să vină cu nasul aproape de ochii mei să mă întrebe: Mami, dormi?

Așa că o pot speria și gâdila puțin, cum altfel aș putea să îmi încep mai bine dimineața decât cu râsul ei.

Apoi Sara se bagă lângă mine, sub pătură și, dacă am noroc, mă anunță cu o voce mică că azi e o zi de stat în pat.

În zilele de stat în pat aici e regatul nostru.

Aici mănâncă micul dejun, aici îmi beau cafeaua, aici se uită la desene, aici citesc, aici se joacă cu literele, aici cânt la chitară, aici răsfoiește o carte, aici scriu, aici colorează,aici ne luptăm, aici facem puzzle-uri, aici mă strânge tare în brațe, aici luăm prânzul și cina, aici dormim împreună la prânz (sau nu), aici îmi spune (din senin) că mă iubește, aici mă topesc, aici trăiesc.

M-am tot gândit și tot gândit și știți ceva, oricât de ciudat ar părea, nici măcar zilele la mare nu îmi plac mai mult decât zilele în pat.

Suntem două leneșe uneori, chiar suntem 🙂

Mi-am dat seama exact acum că am mai scris o dată, acum 4 ani-oau, p a t r u ani, un articol cu același titlu (sper să ascultați melodia de acolo). Ziua asta despre care vorbesc acum și ziua aia sunt așa de departe și așa de diferite, una toamna, una iarna, una petrecută doar afară, una petrecută doar în casă. Singura constantă e Sara (şi, coincinenţă, acum am eu fix hanorac din ăla cu urechi cum avea Sara acum 4 ani, e identic :D, îl port chiar azi). De fapt, cred că ăsta e secretul zilelor perfecte, nu? Nu contează locul, timpul sau ce faci, ci doar cu cine ești.

Vouă ce vă place cel mai mult, dar cel mai mult să faceți cu copiii voștri? 🙂

PS. Și trebuie să mă laud, cine știe să cânte ceva care seamănă vag (dar foarte vag) cu intro-ul de la Come as you are? My ego is in Taiwan right now ;)).

PPS. Fingers hurt as fuck tough.

chitara

5 răspunsuri »

  1. Noi nu avem zile din astea-n pat. Mie-mi plac, asa, ca imagine, dar adevarul e ca nu ma pot relaxa intr-atat incat sa am rabdare sa petrec o zi in pat 🙂 Si fiul meu cu siguranta m-a mostenit. Zilele noastre preferate sunt de doua feluri – din alea pe care le petrecem acasa, in Grecia si includ plecarea la o plaja indepartata, de dimineata si lenevit pe nisip pana seara sau alea pe care le petrecem in deplasare, de obicei la Viena, la sor-mea, cand luam la pas muzeuri si apoi mergem si ne odihnim cu o praji in fata… ce pofta mi-ai facut acum de o zi din asta, perfecta 🙂

    Apreciază

  2. Pingback: Sara’s perfect day | Sleepy 00

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s