Pick a day

Standard

Trăim între weekend și weekend, între vacanță și vacanță, între zi de salariu și zi de salariu.

Între timp, batem nerăbădători din picior, ne uităm la ceas nervoși că timpul nu se mișcă mai repede, că suntem prinși in between.

Nu e nimic de făcut într-o marți, nimic de văzut într-o miercuri, nimic de așteptat la o joi.

🙂

Știți ce urmează, nu? 🙂

I dare you. Change it. Nu numai pentru voi, pentru copiii voștri, show them how to live diferently.

Mergeți la o plimbare marți. La un film miercuri. Uitați-vă, de aproape, la un copac joi.

Și ok, și eu iubesc marea și zilele cu soare, dar uite, în noaptea când scriu articolul ăsta mi-am dat seama că ziua de azi a fost perfectă.

Dar a fost o zi complet banală. În care nimeni n-ar fi văzut nimic special. O zi din cele de așteptat.

M-am trezit cu Sara, care a vrut să se joace, apoi cât ea s-a uitat la niște desene, eu am gătit o ciorbă cu muzica mea-n urechi (și e o victorie personală pentru că a fost mai greu ca limitele de-a 11-a să înțeleg cum mă-sa îmi transfer muzica în telefonul nou). Apoi a mers cu mine și mi-am cumpărat o chitară pentru că am vrut tot timpul să învăț să cânt la chitară și acum o să învăț. Pentru că așa am chef. Singură. Chiar dacă o să îmi ia 10 ani. Tot o să învăț. Și o să cânt melodia mea la ea.

Am încercat să cânt măcar un acord și am zdrăngănit la ea vreo 2 ore [și Sara lângă mine, cu chitara ei- ukulele actually ;)] și mai mult am râs de cât de năroadă pot să fiu să îmi imaginez că pot să învăț singură chestia asta (nu mi-a ieșit niciun acord, desigur, dar e ok, râsul și felul în care m-am simțit a fost mult mai important), oricum o să reușesc până la urmă :P. LE. Între timp pot să cânt 3 acorduri și azi am încercat chiar un cântecel (za horror of it, ZA horror, I don’t suck, I am beyond that, nu există noțiune pentru sunetele pe care le scot, dar nevermind, mai vorbim într-o lună :P).

De ciudă, am tradus din o limbă în care nu vorbesc nicio boabă, dar nicio boabă melodia aia pe care vreau să o cânt. Și știu că am tradus-o exact, dar exact cum trebuie, exact cu tot ce a vrut să spună nenea ăla de  a scris-o [și e un cântec poezie, sigur că e, cum putea fi altfel :)] pentru că am știu ce înseamnă de când am auzit-o.

Sara a fost super entuziasmată să facă un experiement cu ouă (îi plac experimentele, cred că mai mult ca ciocolata, ceea ce e incredibil de mult).

Am terminat o carte cu stele și cu mare și cu puțină moarte și multă viață care m-a făcut să zâmbesc cam toată săptămâna.

Acum mă uit la un film, de care mi-a zis Andrei. Și vedeți, el îmi zice de cam 30j de filme și 50j de cărți pe zi și eu n-am cum să le văd pe toate (plus că am filmele și cărțile mele pe care le vreau) dar pe ăsta am știut că e musai să îl văd imediat și deja mă uitam la el când mi-a zis că trebuie să mă uit la el. Și apoi a scris că îi aduce aminte de Cortazar. Desigur, Cortazar e magicianul meu preferat, cum putea să nu îmi placă. Am făcut pauză la el ca să scriu asta, pentru că mi-am dat seama că e una din zilele alea. E deja 1 și probabil iar o să mă culc pe la 3 și iar o să casc toată săptâmâna de vine, dar cui îi pasă. Azi e o zi obișnuită în care e adunat totul.

Nu mai așteptați, nu vreți?, weekendul, marea sau momentul ăla de o fericire nețărmuită în care să explodați. Momentul ăla mare probabil nu vă va aduce imensitatea pe care o căutați. Momentul ăsta mic, în care e încorporată toată fericirea, ca în singularitatea unei găuri negre, e aici acum.

PS. Mi-am ales ziua preferată din săptămână când aveam 9 ani (și nu e nici vineri, nici sâmbătă, nici duminică).Și prietena cea mai bună 5 ani după, încă țin minte ziua, 28 februarie, trebuia să mă prind că e ceva special la ziua aia, era greșit de cald, eu eram într-un tricou mânecă lungă alb și ea în unul albastru și am stat pe o bancă în parc și am vorbit 2 ore. Cu prietenii s-ar putea să fie mai greu, dar cu zilele e ușor, zău. Nu, niciodată nu e prea târziu.

Pick a day. Then make it yours.

IMG_5283b

 

3 răspunsuri »

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s