Fuck you

Standard

Am tăcut când v-ați uitat urât la mine că o plimbam pe Sara în cărucior și nu în ceva marsupiu.

Am tăcut când m-ați judecat că nu dorm cu ea noaptea în pat. Și nici ziua de altfel.

Și când mi-ați explicat diversificarea și că tot ce făceam eu era greșit.

Și când, pe la 2 ani, când Sara trecuse pe lapte praf, mi-ați zis că e Satana pe Pământ.

Când am banat toate alimenele nebio.

Și orice a luat contact cu teflonul.

Cu folia de aluminiu.

Cu aerul.

Când Sara mânca prea puțin sau prea mult, după ceva standarde necunoscute.

Când dormea prea mult sau prea puțin, după aceleași standarde.

Când n-a stat bine în fund nici la 7 luni.

Când a mers singură aberant de târziu (1 an și 7 luni aproape, trebuie să fie ceva record, insist).

Când când când.

Dar.

Când îmi faceți prietenele mele, mame, să se simtă aiurea că nu se alinieaza la nu știu ce rahat de perfecțiune  de alăptatopurtatodormitoiubitoșpagato, băi, ma enervați.

Ele nedormite, ciufute, care se întoarc la birou și cărora le place să doarmă singure în pat, care n-au stigmatizat laptele praf și cărora mămicitul li se pare, futu-i mama ei de treabă, ceva îngrozitor de greu, sunt de 100 de ori mai adevărate, mai umane, mai blânde și mai bune decât toate mamele pefecte, cu copii care nu plâng, fac pipi la WC din ziua 0 și care n-au văzut televizor și cartofi prăjiți în viața vieților lor.

I am one of them. And I’d choose them every single fucking time.

IMG_9660

 

10 răspunsuri »

  • Complet in asentimentul tau, am ceva impotriva mamelor astea perfecte care judeca orice comportament altfel decat scrie in cartile de parenting. Ce e si mai interesant e faptul ca te poti schimba intr-o mama rea cu viteza luminii. De exemplu, eu am alaptat exclusiv pana la 9 luni, cand am avut o problema medicala si am dat-o pe lp. Brusc am fost blamata pe toate grupurile pe care am indraznit sa povestesc ceva, alea 9 luni „perfecte” au fost sterse cu buretele cat ai clipi. Si e doar un exemplu dintr-o mie. Si inca ceva, eu nu prea cred ca mamele alea care fac totul bine sunt chiar asa cum se lauda ele. Dar pe fb sau online in general e asa usor sa te dai perfecta si sa arati ca le stii pe toate, incat…

   Apreciază

   • Judging, that’s what pisses me off. 🙂 asa sa fie perfecte ca jur ca nu ma deranjeaza, dar daca se apuca sa comenteze despre alegerile altora (alegeri care sunt facute cu dragoste de mama de altfel) si fac niste fiinte cu sulfet sa se simta de cacat, iau foc. foc. :))

    Apreciat de 1 persoană

 1. 🙂 extremismul e rău in absolut orice domeniu al vieții. Eu mereu mi-am zis: câta vreme omul nu e violent cu copilul lui, poate sa facă ce dorește. Nu as îndrăzni sa pun la zid, mai ales intr-un domeniu așa sensibil pt toată lumea. Deci da, ai dreptate.

  PS: a mea are 1 an 3 luni si inca nu merge, deja toate conversațiile încep cu „si… tot NU merge?”. I feel you…

  Apreciază

 2. A mea a mers la fix 1an, 2 luni si 3 zile. :))) De vorbit a inceput tot tarziu. Si a baut si lapte praf pana spre 2 ani. Cu diversificarea nu prea s-a inteles fiind o mofturoasa prin excelenta: manca ce voia, daca voia, cand voia…De dormit, nu vreau sa-mi amintesc! A fost trauma vietii mele care inca ma urmareste: pana la 3 ani s-a trezit noaptea de cel putin 3-4 ori. Programul de gradinita i-a reglat si ei „ceasul interior” de somn. Acum, la 4 ani, ii vorbeste si fundul in 3 limbi, alearga cat e ziua de lunga, doarme noaptea intreaga si mananca…moderat 😀 Deci da, shut the fuck up! ,,mamelor perfecte”, copiii sunt diferiti, reactioneaza diferit si nu sunt facuti dupa carte ci cartea dupa copii.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s