Ma baker

Standard

Știți că eu nu gătesc. Adică chiar nu gătesc. Nu mă interesează. Poate aș putea, dacă aș vrea (gătesc în weekend pentru Sara și serile câte ceva rapid tot pentru ea). Ok, am și 4 (dar fix 4) feluri de mâncare pe care le pregătesc când chemăm prietenii pe la noi. Toate presupun minim de efort. E deviza mea preferată: KISS (keep it simple and stupid).

Așa că habar n-am de unde și de ce gătește Sara. Mă rog, nu gătește. Coace. She bakes. She’s a baker. Ma baker.

A început în jur de 3 ani și încă îi place la 5. La început doar ajuta, acum ea duce toată rețeta.

Ajungem acasă și mă anunță că azi vrea să facă biscuiți sau brioșe. Mă execut și caut rețeta (never ever ever nu aș fi capabilă să-mi aduc aminte o rețetă), îi spun ingredientele și ea și le adună din frigider și cămară (își mută scaunul care o ajută să fie mai înaltă să poată ajunge la tot) și și le pune pe blatul de lucru. Topește untul, separă ouăle (sort of), bate cu mixerul, cerne făina. La partea cu făina se umple toată, toată, de sus până jos, și toată bucătăria (bine că e albă) și se uită la mine îngrijorată dacă nu cumva e greșit și eu doar mă uit la ea și dau încurajator din cap. Nu cred că pot explica aici vreodată cât de fericită mă face să o văd cu făină și în păr și pe nas și că pijmaua de pe ea a fost o dată roz și acum e doar albă.

Revenind, face singură tot. De la A la Z. Eu doar o mai ajut la cantități.

O laud în postul ăsta, nu?

De fapt sunt mai mult surprinsă că are o pasiune pe care și-a găsit-o singură, pe care nu a văzut-o la nimeni altcineva, care e a ei.

Mi se pare mișto. Sper să mai găsească și altele. Îmi place când e ea, doar ea, fără legătură cu noi. 🙂

Ai voștri au ceva pasiuni din astea nelegate de nimeni și de nimic? 🙂

IMG_6792

 

4 răspunsuri »

 1. desenatul. Desenează Ion al
  meu peste tot si cam tot timpul. Eu nu-s in stare sa trag nici doua linii drepte pe hartie, pe mine sigur nu m-a vazut manifestându-ma artistic, pe ta-su nici atat. Am fost in vara la o plaja îndepărtată tare, de vis, cu apa turcoaz si nisip alb, a petrecut juma’ de zi la
  umbra desenând un caiet întreg. Acu’ e drept ca il încurajam si noi, de o vreme incoace nu plec de acasa fara creioane si hartie-n geanta ;))

  Apreciază

 2. A mea a vazut la mine, dar cred ca tot la pasiuni( ale ei) pot sa bag gatitul. Stie sa faca omleta, clatite, briose. Si nu e ca le face pentru c-ar vrea ea sa le manance. Neah. Ea maxim gusta putina glazura de pe o briosa, apoi le abandoneaza in bucatarie, locatie prin care trec eu des ca sa fac dosul mare. :))
  Ce e doar al ei si n-a prins de la nimeni din familie, e cantatul. Frate, stie fiica-mea sa puna pe muzica orice. Si daca isi face un sandvis e in stare sa cante despre treaba asta, pe ritm si note. Asa ca noi ii tinem isonul si suntem familia aia de canta pe la semafoare in cor c copilul.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s