Tatuaj

Standard

Anul ăsta mi-am făcut un tatuaj.

Nici măcar n-aveam de gând să povestesc despre asta pe blog, e o chestie pe care am făcut-o pentru mine și e a mea. Nici nu vreau să o știe lumea și nici nu o ascund. Nu, nu zic ce e, da, îl arăt dacă vrea cineva să îl vadă. Nu, n-o să îl explic niciodată. Pentru oamenii mei nu are nevoie de explicații oricum.

Mă sâcâie însă că m-au întrebat vreo 2 persoane, sau parcă chiar 3, dacă m-am gândit la mesajul pe care i-l trimit Sarei.

Vreau să își facă și ea un tatuaj? Aș fi de acord? Sunt ok cu chestia asta? Dacă mă trezesc că ea că face sex la 14 ani? 🙂

Ok. Let’s take it easy, asta e una din chestiile alea la care nu mă pot grăbi  (alături de cumpăratul de cărți și mmm băutul cafelei și de fapt mai multe, la lucrurile importante, cum e, desigur, băutul de cafea :P, nu îmi place să mă grăbesc).

De ce mi-am făcut eu un tatuaj.

Pentru că am vrut. Am vrut să îmi fac prima oară pe la 17 ani dar nu am știut dacă ajunsă adult nu o să îmi fie cumva rușine, dacă nu o să regret că l-am făcut. Așa că am stat. Să fiu sigură.

La 33 de ani încă îl voiam. Așa că a devenit clar că dacă l-am vrut atâta timp e ok să îl fac.

E, probabil, încă o modalitate de exprimare. Cum sunt și muzica, și fotografia, și cărțile, și filmele și multe altele. Una nu limitează pe alta. Cred că fiecare suntem mozaicuri umblătoare, formate din bucăți mici pe care le găsim ici colo, ba într-un copac, ba într-o carte, în o melodie sau, dacă suntem foarte norocși, uneori chiar într-un om.

Un an m-am uitat la tot ce am prins pe tema asta, mi-am făcut un folder unde am păstrat tot ce îmi plăcea. Atât a durat (un an) până  m-am hotărât la o variantă care însemna pentru mine tot ce voiam să însemne, apoi am căutat recomandări unde să merg, am vorbit cu vreo 2 tipi, good vibes numai cu unul dintre ei, m-am dus la el.

Când am ajuns i-am explicat încă o dată în detalii exact ce vreau (era să mă pocnească ultima florăreasă tocmai pentru că și la ea știam exact ce voiam și se pare că era opusul a tot ce cerea toată lumea. hei. sounds fair :P).

A luat mai mult discuția decât tatuajul efectiv. 😀

Nu a durut deloc, în 3 zile era complet vindecat. Dar exagerez cu 3 zile, a fost mai mult 1 zi jumate. El zisese că o să fie 7.

După ce l-am făcut am avut iar emoții. Dacă o să mi se pară ciudat pe mine. Dacă n-o să mă simt eu.

Nope. I was right. It was right.

M-am uitat la el și am simțit doar că acolo trebuia să fie tot timpul. Ăla era locul lui și asta, cu desenul ăsta, sunt eu.

Încă mă uit la el și mă face să zâmbesc.

Ce-a zis Sara.

-Mami, o întreb, exasperată că nu zicea nimic de el, ai văzut că mi-am făcut un desen?

-Un tatuaj adică? De ce nu-l ai pe mână?

Și atât. S-a întors la ce făcea.

Nu mi-e frică că o să își facă și ea? Ce mesaj îi transmit? M-am gândit la asta?

Păi de fapt chiar m-am gândit.

Și mesajul e că, dacă îți dorești ceva suficient de mult timp (dar tu, tu însăți cu ce e în mijlocul tău, pentru tine și nu pentru altcineva) și ești pregătită să te uiți în ochii oricărei persoane de pe planeta asta după ce iei decizia respectivă (ăsta e un punct groaznic de important), atunci fuck the rest. o faci și gata.

Altfel timpul trece și da, chiar cred că dacă ai făcut toți pașii de mai sus e cazul să te duci să încerci. Nici măcar nu mă refer doar la tatuaje, în general, chiar cred că e corect să încercăm să facem lucrurile în care credem, fie că asta înseamnă un tatuaj, să mănânci înghețata aia, să-ți dai demisia, să pleci în altă țară sau habar n-am. Orice chestie la care visezi de o vreme. Mă rog, unele îți pot aduce regrete veșnice (gen burta de la înghețata aia în plus) 😛 dar overall eu cred că merită.

Cred că asta ar trebui să facă și ea în viața ei, ăsta e mesajul pe care i-l transmit: înainte să iei o decizie, gândește-te bine. Dacă o vrei, dacă e a ta, dacă te poți uita în ochii mei și ai oricui după ce ai făcut-o, atunci du-te și fă-o.

Atfel mi-e frică că ar trăi prea puțin, cu o abordare mai precaută. 🙂 Aș vrea să fie cea care încearcă, nu cea căreia îi e frică, am mai zis asta.

Și da. Aș fi ok să facă sex la 14 ani. Din nou, cu pașii de mai sus, cu mijlocul și cu ochii.

Și mai cred că abordarea asta cu sinceritatea e corectă în crescutul copiilor.

Nu vreau s-o mint cu nimic pe Sara.

Nu mint în general, și ar fi absurd să mint tocmai persoana pe care o iubesc cel mai mult.

Da, mi-am făcut un tatuaj. Da, m-am gândit la asta. Da, sunt fericită că am avut curajul să o fac. Da, n-o să fie singur 🙂

PS. Nu, nu e ăsta al meu, n-au câștigat stelele. :). 2613f6c200df113aceed86c35d2979b1

17 răspunsuri »

 1. Si pe mine m tenteaza ideea, insa n-am reusit s gasesc tipul cu care sa fac click in privinta asta. Sa-l porti cu placere si peste ani.Nu vad ce treaba are tatuajul mameri cu ideea de parenting, cu educatia cpilului si cu evolutia lui ulterioara.
  PS: e colorat? :))

  Apreciază

 2. Eu sunt foarte curioasa ce este! 😀 Si eu imi doresc unul. Deja am un an si jumatate de cand l-am „vazut” cum arata si unde sa fie. Mi-e frica de durere, ca il vreau maricel. Si nu vreau sa se vada. Ca lucrez in invatamant si sa nu fie interpretat gresit. Asa ca o sa il ascund bine! 😛 Daca nu sunt indiscreta…sau poate sunt…as vrea sa ne spui…daca vrei 😀 , ce este, ce este???!!! 😀 😀 😀

  Apreciază

  • :))) Nu spun. Dar am lasat un hint in text, I always leave little clues behind for who’s curious and smart enough :P. Go do it. Nu doare. Promit. Deloc deloc deloc. Si al meu e mare :). Tu ne spui ce vrei sa fie? (si eu sunt curioasa).

   Apreciază

 3. Felicitari! Si eu vreau unul cu insemnatate, am o idee dar trebuie un pic clarificata. Ma voi ocupa insa de el dupa ce vine bebe 2 (care-i pe drum deja 😀 ), tatuajul trebuie sa-mi cuprinda „ambele inimi” cumva… Banuiesc, dupa ce am citit textul a doua oara si am cautat hint-uri, ca al tau e cu ceva puzzle, bucati din tot ceea ce te defineste? 🙂

  La multi ani Sarei, sa creasca OM mare!

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s