Kids are not stupid

Standard

Io crecă o să o fac motto-ul blogului, în loc de Blog de Mamă scorpie.

Sara are 5 ani și în continuare o vastă categorie de oameni (dintre care unii chiar n-ar fi cazul) o tratează ca și cum n-ar exista (sau n-ar gândi) sau ar fi surdă.

Sigur știți și voi.

Mă refer la situațiile în care adulții vorbesc despre copii, atunci când copiii sunt de față, ca și cum n-ar fi acolo sau ca și cum nu ar auzi.

Dude. Like aude. E aici. E smart as fuck. What are you doing?

Bunica care întreabă mama dacă a mâncat copilul (când copilul e la ea în brațe).

Invatatoarea care poartă o discuție cu mama despre cum e varza la adunare când copilul e fix acolo în picioarele lor.

Tanti de pe strada care se apuca sa imi spuna ca o sa mi se urce-n daca n-o invat minte cand Sara avea un tantrum pe zi (minim) pe la 2 ani juma. Pst, tanti, are 5 ani si e tot la mine in brate, nu la mine in cap.

Nu pe bune. Care e ideea? Să îmi explice cineva ca la proști. Cum funcționează creierul acestor oameni?

Că nu aude? Că e proastă? Că nu știe că vorbim despre ea? Că se simte mai bine dacă vorbim despre probleme ei sau despre defectele ei sau chiar o lăudăm ca și cum nu ar fi de față?

Ăăăă. Ghici ce. Nu. La toate de mai sus, nu.

De obicei propun persoanei adulte să discute cu copilul meu care uite-l, e aici. Și o întreb pe Sara (că ea în mod evident e mai deșteaptă și mai blândă ca interlocutorul): mama, ai auzit ce a spus X? Ce părere ai?

Data viitoare când mai întâlnesc astfel de persoane îmi propun ca atunci când vorbesc cu mine să le ignor și să găsesc un terț pe care să îl folosesc ca middle man.

Poate așa înțeleg cât e de oribil să te ignore cineva ca și cum n-ai exista (pentru că daaaa, eu încă îmi amintesc asta de când eram eu copil).

Serios. Stop it. You suck.

WP_20151010_12_12_37_Pro

 

3 răspunsuri »

  1. in Olanda eu asist la fix opusul a ceea ce scrii tu 😀
    oriunde ma duc cu el, doctor, dentist, scoala, magazin, etc, adultii stau de vorba cu EL (el are tot 5 ani) daca e ceva ce-l priveste, si nu cu mine. de ex dentistul mi-a zis buna ziua si la revedere, in rest numai cu el a discutat, medicul de familie la fel, aseara am primit reclamatie la after ca nu a ascultat de supraveghetoare, mi-a zis intai mie, apoi l-a chemat si pe el si a participat la discutie. si tot asa
    intai mi s-a parut amuzant, prin comparatie, ca am remarcat si eu pe cand eram in ro ca astia mici sunt probabil invizibili sau o specie de catelusi, apoi a intrat in cotidian

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s