Înainte să adorm

Standard

Unora le place dimineața. Nu știu pe nimeni căruia să-i placă prânzul. Cum naiba să-ți placă prânzul? Nici să nu mă salutați pe stradă dacă vă place prânzul.

Mie îmi place noaptea (ideal una cu lună la malul mării, dar mă mulțumesc cu orice soi).

Mi-a plăcut întotdeauna, mai ales în facultate când o înlocuisem cu ziua.

Chiar și acum, când programul corporatisto-comunisto-barbar mă silește să mă trezesc la 7 (și) și să mă culc nu mai târziu de 1 (minus când citesc o carte din AIA când deja nu mai contează cât de varză o să fiu a doua zi) tot noaptea e preferata mea. Poate pentru că, acum, doar noaptea mai sunt eu, doar eu.

Dar până atunci, până să rămân doar eu, liberă să citesc, să caut muzică sau să văd un film, e momentul meu preferat din zi.

În serile când îi citesc eu Sarei, după ce terminăm poveștile, le inventăm pe ale noastre.

Cele mai multe lumi mi-au fost date peste cap în minutele alea, cele mai grele întrebări, cele mai multe noduri în gât le am seara între 10 și 11, într-un pătuț mic și alb. Îmi povestește dar nu cu subiect și predicat ci cu clipiri de pleoape și jumătăți de cuvinte ce o supără și ce iubește la grădiniță, ce își dorește și ce încă o bântuie din ziua ce-a trecut. Eu încerc să fiu, măcar cu ea, un pic mai clară, ca să nu rămână și ea, ca mine, pe veci, în sferturi de nuanțe.

Cea mai recentă conversație a fost despre lucrurile care ne plac.

Ce-ți place ție cel mai mult să mănânci, o întreb.

Ciocolată. (desigur).

Ție de ce nu-ți plac dulciurile? zice

Habar n-am, nu-mi plac, îmi plac chestiile sărate. Care e jucăria ta preferată?

Nu am, zice. Îmi place să fac oameni de zăpadă. Ție ce îți place?

Multe lucruri mama, lucruri mici.

Ce lucruri mici?

Nu știu, vasele calde din mașina de spălat. Cum pocnește gheața sub piciorul meu. Norii grași. Bulina de spumă care-mi rămâne pe vârful nasului după ce beau cappuccino dintr-o cană mare. Lucruri mici mici de nu le bagă nimeni în seamă și sunt numai ale mele.

Și mie îmi plac lucrurile mici. De exemplu, pisoii. Corect, pisoii sunt lucruri mici care și mie îmi plac.

Și îmi mai aduc aminte. Îmi place să înot.

Biiiiine mama, zice Sara, asta știam de 1000 de ani.

Na poftim, sunt și plictisitoare acum :).

Do tell me. Care e partea voastră preferată a zilei și de ce? 🙂 I really wanna know.

IMG_1349b

4 răspunsuri »

  1. Night owl here. :)) Eu urasc diminetile. Cine naiba a inventata alrma la ceas/telefon? De ce e un must trezitul asta de dimineata? Bleacs!
    Si mie imi plac serile de cand am devenit mama, pt ca-s momentele mele petrecuta cu ea, pt ca fac ceea ce n-am visat de mica c-o sa fac pt copilul meu, dar care cumva a venit intr-un mod atat de firesc si natural incat imi place, samd. Si ei ii plac serile petrecute impreuna, altfel nu-mi imaginez de ce amana atat ora de culcare, de ce fix cand ar trebui sa se culce isi aminteste ca jucaria X nu e la locul ei, ca nu l-a pupat pe tati de noapte buna, ca parca mai e un coltisor de spalat, samd. Dar o iert, ca deh, imi spune des :” eu stau pana tarziu cu tine mami, ca sa nu iti mai fie dol de mine la selviciu la tine”.

    Apreciază

  2. Îmi plac nopțile și umbra și luna și stelele… când văd stele pe cer, parcă mă pierd în ele și pot să respir cel mai bine. Îmi mai plac momentele din zi când e liniște… Aici intră și dimineața, când e semiîntuneric în casă și mă fardez în baie și e o liniște totală, care mă lasă să mă concentrez la liniile de creion și pufurile de blush, pe care mi le trasez pe față. Îmi plac după-amiezile când ajung acasă și încep să pregătesc de mâncare pentru Andreea și stăm cu toate ușile deschise, de parcă ne spunem lucruri prin aerul care circulă prin camere…

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s