5 jucării deștepte

Standard

I’ve always been a sucker for smartness.

Always.

Și încă sunt. Cred că și Sara se aruncă-n neam :D. Cum altfel? 🙂

Așa că m-am gândit să vă arăt cele mai deștepte 5 jucării pe care le are Sara (jumate primite-foarte mulțumim, încă o dată, jumate văzute la alții, niciuna nu-i descoperită de mine). Îmi plac din o sumă de motive evidente pe care n-am de gând să la înșir acum, cred că vi le imaginați.

5. Furnicile.

index

Pe ăsta Sara l-a primit anul trecut prin iunie. E genul de joc la care participă și părinții, în speța de față eu. Dureză vreo 2 săptămâni până ajungi să prinzi efectiv furnicile (trebuie să crească plăntuțele ălea acolo).

4. IQ Splash

joc-iq-splash_2_fullsize

Sunt foarte multe jocuri Smart Games (nu numai pe Elefant). Si noi avem o tona, vi le recomand. Pe langa faptul ca ii plac Sarei, il tin ocupat si pe sotzoo ore intregi 😀 (serios, ajung la un grad de complexitate foarte ridicat). Asta e cel care ii place Sarei cel mai mult, dar sunt altele care par a fi mai potrivite pentru copii (cu pisicute, pinguini etc.).

3. Castelul

joc-camelot-junior_1_fullsize

Functioneaza asemanator cu cel de dinainte, trebuie sa aranjezi cuburile in asa fel incat printul sa ajunga la printesa. Sau invers, na. 🙂

2. Crystal Mining

41jKk5LDvyL._SX425_

Jocul ăsta a avut un mega succes la Sara. Primești un bloc de nisip în care sunt îngropate piete prețioase (mă rog, plastic colorat :D) și uneltele cu care sapi să le descoperi. Ore întregi se joacă cu chestia asta.

 1. Wall-E

index

Și preferatul nostru. Astă vară m-am chinuit juma de zi să montez drăcia asta (și după am simțit că pot să fac orice, comparativ temele la mate dintr-a 11-a erau floare la ureche) dar și când a fost gata Sara a fost extaziata, suntem amândouă încântate de Wall-E (destul de previzibil, știu, dar așa l-am botezat).

Show me yours if I show you mine? Serios, chiar sunt curioasa de altele asemanatoare/sau alte sugestii de jucarii 🙂

IMG_1597

12 răspunsuri »

 1. Avem si noi o „jucarie desteapta” care de mai bine de un an e inca apreciata si sunt sigura ca va fi redescoperita altfel si mai incolo – colectia magic happy english, cu creionul magic din dotare.

  Apreciază

 2. Eu am baieti. Deci, nu stiu cat ajuta. Dar….mare succes a avut bormasina magica (tot face si desface diverse), toate seturile de lego (na, ce sa facem si noi…). Noi jucam si diferite puzzle-uri cu meserii/unelte/etc. Nu am link la indemana dar notez recomandarile de la voi, cu siguranta.
  Moarte de om este cu cartile, in romana si in engleza, ca asa s-a prins microbul.

  Apreciază

 3. Pingback: Tehnologia sau hai la un atelier mișto pentru copii, 14-15 mai | Sleepy 00

 4. Pingback: 5 | Sleepy 00

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s