Senzațional, extraodinar, cea mai mare descoperire a ultimului mileniu: și tații au două mâini!!! Intră aici să vezi cum de s-a putut întâmpla așa ceva!

Standard

Bun. Ăsta cred că e cel mai lung titlu din istoria articolelor mele.

Articolul o să fie mai scurt.

Tații au două mâini. Și două picioare. Și un cap. Tot ca mamele. Și sunt egal de capabili să aibă grijă de plozii din dotare.

Poate părea common sense la prima vedere, dar nu e.

De fiecare dată când sunt singură (și recunosc că mi se întâmplă destul de des, nu-s genul de nu poate respira fără partener, ba dimpotrivă), lumea mă întreaba: Cu cine a rămas Sara?

Ok.

Cam cu cine ar fi putut să rămână Sara daca eu sunt aici singură?

Să ne gândim cu….educatoarea?

Nu. Cu ta-su. Pe care îl iubește și cu care, de multe ori, se distrează chiar mai bine decât cu mine.

Nu că nu sunt stresată când e cu sotzoo, nici măcar nu îmi fac cea mai mică grijă din lume când e cu el.

El și eu suntem identici, la fel, absolut egali în ceea ce privește abilitățile de a avea grijă de Sara.

Așa că atunci când, după ce află că e cu el, vine întrebarea nr. 2: Și se descurcă?

Sprâncenele mele aproape îmi ating linia părului.

Cum dracu să nu se descurce? Evident că se descurcă. E ta-su. A stat cu ea din ziua 1, a legănat-o la colici, a dormit cu ea pe burtă, a hrănit-o, spălat-o, dus-o în parc și la grădi, îi recita alfabetul când nu știa cum altfel să o calmeze când urla la câteva luni și cred că toată viața lui o să privească cu privirea aia de absolut îndrăgostit.

Da, se descurcă. Nu că se descurcă. E excepțional la asta pentru că e fii-sa și pentru că o adoră.

Tații au două mâini.

Trust me with this one.

PS. Și nu, nu mai îmi spuneți de ăia care nu pot, care nu știu, cărora le e frică, cărora le pică părul din nas dacă trebuie să facă o masă pentru plod că mi se ridică tensiunea. Ăia nu că nu-s tați. Nu-s bărbați.

IMG_5556

5 răspunsuri »

 1. :)) Bre, al nostru s-a implicat cand timpul i-a permis, dar nu i-a prea permis mereu. Asa ca prima tura de muci, all alone, a prins-o abia saptamana trecuta.In rest mereu ma avea prin preajma fie pe mine, fie pe soacra-sa. Sa vezi panica pe Titanic cand a vazut sacosa de siropuri si siropele, picaturi si picaturele, si gagalicea stand tolanita in asternuturi. Ea mi-a zis relaxata ca pot pleca la birou ca „are ea glija de tati”. Si-a avut, si ea de el si vice-versa. S-au distrat fantastic impreuna.
  Si asta de la un sot care dupa un inceput cam abrupt cu noi 2 in formula extinsa(nu 2 in1), a avut pentru prima data curajul sa o ia in brate si s-o ridice de pe pat abia la 3 saptamani. Pana atunci se aseza langa ea si-o dragalea fara s-o deranjeze.Some men are like that…

  Apreciază

   • El a avut ceva motive:
    1. ii era frica de mine, Momzilla. Adica daca o strica n-o platea, si-o lua! :))
    2. eu eram intr-o perioada in care trebuia sa evit orice fel de tensiune…si eram ca un arc asupra copilului. Nimic nu era indeajuns de bun, nimeni nu se misca in jurul ei cu indeajuns de mult talent.
    3. ploada s-a gandit sa iasa din maternitate si sa ajunga in spital, in perfuzii, pt icter prelungit.Cand o vezi asa mica, legata la atatea chestii, ti-e frica ca luatul in brate ii face rau
    4. dupa externarea de la pct. 3, vezi pct. 1 si 2 la puterea N. 😀

    Apreciază

 2. la noi tatal a stat in concediu de crestere copil de la 3 luni si 3 saptamani pana la 2 ani, asa ca intrebarile astea erau la ordinea zilei: se descurca? ai incredere sa-l lasi cu copilul? si altele din gama asta. si desi toti ceilalti erau ingrijorati, s-a descurcat minunat, asa cum este si firesc: si cu diversificarea (inclusiv pregatirea mesei de pranz, pe cea de dimineata o pregateam eu), si cu plimbarea, distractia, primii pasi, raceli, febra, dinti si masele. Singura diferenta intre noi era ca eu alaptam, in rest eram (si suntem) fix la fel. 🙂

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s