Mai vorbim noi

Standard

Îmi amintesc perfect când l-am auzit prima oară în contextul plod. Sara avea 3 luni, ședea în leagănul ei cu junglă și se uita curioasă la fetița de …ceva ani (v-am zis că-s varză la ani) care o vizita și care taman ce era să-mi omoare bambusul, prin răsturnare.

Bambus care locuia într-o vază, pe o..margine de chestie. L-am mutat să-l salvez și atunci, chiar atunci, mămica fetiței mi-a zis că o să văd eu cum e când crește Sara, o să mut toate chestiile astea de se sparg de prin casă de frica ei.

Și nedormită, și neamabilă, cum mă știți, sătulă până-n gât de tona de schimbări din viața mea (cu precădere lipsa somnului mă încânta pe vremea aia :D) am zis sec: – Nu prea cred.

Și a venit:

-Mai vorbim noi!

Apoi, iar, când mă plângeam că primele luni au fost horror, toată lumea îmi spunea cum va fi iadul pe Pământ când:

a) va începe să meargă sau

b) când va începe să vorbească.

Când le ziceam că mă îndoiesc, era veșnic: Mai vorbim noi!

N-a fost. Nici la a) nici la b). Primele luni ale Sarei sunt reperul meu cele mai groaznice luni din viața cu un plod. Totul, orice după a fost mai ușor.

Grădinița Montessori? O să fie un dezastru. Nu cred? Mai vorbim noi!

Nu îi spun nu la fiecare 2 secunde? Aaaa, o să mi se urce-n cap! Nu? Mai vorbim noi!

O țin în brațe? O să se învețe acolo. Mhr? Mai vorbim noi.

Răcește de la curent-Mai vorbim noi și pfaaa 2 ani non stop aș putea vorbi despre chestia asta 🙂

Sincer, nu e numai la plozi, în general lumea are tendința de a-mi spune (cu o certitudine zdrobitoare și incontestabilă) chestii pe care o să le fac eu mai devreme sau mai târziu. O colegă a pus pariu că relația mea din liceu nu va dura mai mult de o lună. A durat aproape 10. Ani.

Sara are acum, chiar azi :), 4 ani și 4 luni. Oare ar trebui să mă duc acum să vorbesc cu mămica cu bambusul sau trebuie să mai aștept? Evident, bambusul e tot acolo. Ba chiar îi merge foarte bine. N-a fost dărâmat niciodată. Ca nici o altă chestie. Dacă sparge cineva treburi în casă aia sunt tot eu. Nu, neintenționat. Avem nevoie de multe pahare și cești, atât pot spune.

10506969_604396773028996_500862844156641027_o

2 răspunsuri »

  1. You are not alooone…vorba lui M.J. :))
    N-am mutat nimic prin casa, n-am babyproofuit nimic, nicio priza, niciun dulap, niciun colt prea ascutit, nici macar treptele n-au avut deja arhi-cunoascuta portita, si, la fel ca si tine, am auzit eternul „mai vorbim noi”. Ciudat e ca cei care imi spuneau asta cu o siguranta zdrobitoare si usor amenintatoare, au ajuns sa-mi calce pragul si in zilele noastre, si, desi vad ca amenintarile lor nu s-au adeverit, continua sa prolifereze noi aberatii despre viitor. I tend to: a)ignore them B) be rude and rub some shit in their face or c) a+b, in a perfect combination =))

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s