10 riscuri pe care ți le asumi dacă îți aduci copilul la Grădinița Montessano

Standard

1. Tati, te uiți cam mult la televizol, nu îți fașe bine, al tlebui să leduci timpul.

2. O pescuiesc de la Grădi, șed în hol pe băncuță să o aștept și dau de Clara care îmi spune că fie-mea îngurgitează iaurt cu morcovi și castravete. Ești sigură? zic, Sara nu mănâncă niciodată iaurt. Peste 2 minute apare fie-mea cu nește mustăți albe cât casa: Mami, iaultul de aici, de la doamna Colnelia (doamna care le gătește și pe care Sara o îdrăgește tare mult), este bun, iaultul de la magazin nu este așa gustos ca asta. O să întreb și de iaurtul ăsta, dar dacă cumva e făcut și nu cumpărat este extrem de probabil că Sara va mânca iaurt doar la grădi, nu mă văd crescând ciuperci prin frigider (sau ce era chestia aia de-ți trebuia ciuperca nuș de care?). LE. E cumpărat, hip hip uraaa!

3. Mami, nu mai sta piciol peste piciol, nu este sănătos, împiedică cilculația sângelui, poziția colectă pe scaun este cu picioarele unul lângă șelălalt și spatele drept.

4. Bananele de acasă nu sunt la fel de bune ca cele de la glădi (compara, fără să știe, o banană bio-de la grădi, cu una de la Mega-de la Mega, da, n-am banana bio acasă, asta e).

5. Doamna Colnelia ale lețete bune mami, tu de ce nu ai lețete așa bune ca ale ei? No comment. Am cerut în scris curs bisăptămânal cu doamna Cornelia. Și rețeta de la supa MOV!!! pe care, aparent, fie-mea o adoră. M-au ignorat nesuferiții. Mai nou, o desenează pe doamna Cornelia. Nici pe Erika nu cred că a desenat-o. La naiba, cred că nici pe mine nu m-a desenat! Pe doamna Cornelia o avem desenată (a se vedea mai jos, chestia țuguiată e boneta de bucătar, pentru cei care au confundat-o în primă instanță cu capul și următorul cu gâtul, ntz, e bonetă,  după cum mi-a fost comunicat de autoare).

6. Mami, sucul ăsta ale miclobi? (asta e creație proprie, asimilează E-urile unor microbi, deși i-am explicat mereu ce e una și ce e alta, pentru ea sunt toate niște chestii care ne pot face rau).

7. Mami, mai povestește-mi desple stomac. Ce se întâmplă cu mâncalea în stomac? Acum se uită la filmulețe din alea educative pe youtube (cu desene) cum circulă mâncarea în organism. 😮

8. Mozalela asta este sănătoasă? Este cum ne plegătește Lumi la Copilul Velde?

9. Asta e cumva de bine pentru mine. Uneori refuză să îi gătesc seara :D. Mănâncă legume crude: ardei (ăștia în disperare, îi mănâncă ca pe mere, netăiați, așa cum sunt), morcovi, castraveti, mai bea un pahar de lapte și asta-i cina. Reminder: nu sunt genul de mamă stresată cu mâncarea, ce vrea să mănânce aia mănâncă, dacă îi e foame cere. Double reminder: leguma mea preferată e porcul.

10. Citim cartea cu De ce? O știți? E mișto. Ajungem la De ce e bine să mâncăm legume. Ok, nu e nevoie să citim, Sara recită răspunsul ca pe-o poezie: Legumele ne dau enelgie, ne fac sănătoși și putelnici!

Bonus track: îi duc aseară acasă o carte unde trebuie să lipească chestii și la sfârșit, chipurile, dacă a făcut corect, dezlipește un plic și primește o diplomă. Ajunge la penultima pagină, îi zice sotzoo de ea.

-De șie?

E ca un premiu.

-De șie?

Sara nu înțelege de ce ar avea nevoie de o recompensă după ce a terminat de jucat. Dar nu înțelege. Pur și simplu nu are noțiunea. Pentru ea recompensa e distracția de a lipi ălea în sine. Activitatea. Joaca. Nu o medalie/bulină/diplomă. Nu că i-a spus cineva asta (ba chiar reiau și subliniez că mi se pare o tâmpenie să nu spui copilului bravo și să îi arăți că te bucuri sincer când e mândru că a făcut ceva, să nu mai zic de sotzoo care aplaudă mai ceva ca o focă orice puzzle dus la bun sfârșit/orice desen multicolor). E de la ea. Așa e ea, așa sunt ei, natural, dacă nu le lipești cerculețe roz pe mână când au făcut ceva bine și negre când au făcut ceva rău <3.

Serios. 🙂

Nu glumesc, asta e ce pățim acasă. Mărturisesc că mi se pare drăguț. Ușor exagerat, dar drăguț.

Ai voștri ce bucurii vă aduc de grădi? Băi, nu mă plâng, mai bine astea decât altele, doar îmi rod unghiile să nu le trăsnească ăstora prin cap să le zică că e Cola diavolul pe pământ că nu știu pe unde scot cămașa (singurul motiv pentru care nu au făcut-o încă e că nu cred că își imaginează că e vreun părinte chiar în halul ăsta să bea Cola, ptiu ptiu, piei satană de-aici :P)

PS. Sper că nu faceți și voi ca nenea ăla de la restaurant care îi pusese cola în fața Sarei și apa la mine (eu sunt cea care bea cola, eu, nu plodul! :D, Sara nu arată nici cel mai mic interes pentru ea)

WP_20150318_19_16_29_Pro

4 răspunsuri »

  1. Doamne, cate adevar in spusele celor mici. La inceput m-am mirat foarte taree sa aud astfel de idei venite din partea unei persoane atat de mici. Insa mi-am dat seama pe parcurs cat de atenti sunt copii de lucrurile si evenimentele ce se petrec in jurul lor.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s