Nu sunt un pește

Standard

Îmi spune Sara azi când se dădea jos din mașină.

Eu o întrebasem dacă e un pește că își făcuse gura peștișor.

Dacă a zis nu, am continuat cu presupunerile.

Ești un…astronaut? am întrebat (sincer, din cauza căciulii, îi stătea puțin ca o cască de astronaut, asta plus că mai nou discutăm și despre stele, spațiu și alte treburi din astea de mă fac pe mine să mă simt și mică și proastă).

Nuuu, mami, zice, aruncându-mi o privire scurtă și ușor nemulțumită.

Sunt un eulomp.

Noi suntem eulompi.

Nici măcal aflicani, ce, vezi tu vleun deșelt pe aici? Și arată, cu un gest larg, străduța cu urme de zăpadă înghețată și gropi.

Deci dragi eulompi (că e clar că eulompi sunteți, copilul avea dreptate, nu era niciun deșert pe aici), nimic nu am scris, am încecat doar să supraviețuiesc la scârbici, am eulompenizat/eulompinuit? pe acasă, am mâncat un măr ca Albă ca Zăpada (a se citi că am vrut să mănânc un măr și am prins doar 2 guri că mi l-a hăpăit Sara pe tot) și mi-a fost organizată o petrecere de ziua mea (nu, nu e ziua mea), cu toate plușurile și albumele de poze pe care le-am găsit (pentru că Montessori și zile de naștere, nu mă porniți) unde eu am fost Sălbătoarea. E tare fain să fii Sălbătoarea, vă zic, nimic nu știți, ați pierdut atâta timp fiind europeni și sărbătoriți, în mod totaaal greșit, pfff. Aici, în Eulompa, unde eu sunt Sălbătoarea e tare tare fain 😛 :).

Așa că vă pun un playlist de ianuarie și sper să apuc să vă povestesc în curând ce-am promis săptămâna trecută, cum o trag pe Sara de limbă să-mi zică ce-a făcut la grădi 🙂

PS. Deși nu merită doar un PS de articol, dar mai bine scriu repede că altfel uit și asta, vă recomand Birdman. Mfoarte posibil să nu vă placă și să mă înjurați după. Eu am râs la el de m-a durut burta. Încă mă mai gândesc cum mama naiba a filmat nenea ăla vreo două scene și sunt absolut sigură că e singurul film în care sunetul e distribuit în rol principal. Și da, chiar dacă prima melodie de mai jos e de pe coloana sonoră de la Boyhood, pariez pe Birdman pentru Oscar :).

2 răspunsuri »

  1. Copilul meu are nevoie de-o mama ca tine, cu ceva cunostinte legat de Geografie. Eu sunt vax-albina la treburile astea, gen daca imi amintesc numele unei localitati unde am fost acum 3 ani si mai spun corect si tara de care apartine, imi emotionez apropiatii pana la lacrimi. I’m challenged like that. :)) Capitals of the world?! daca viata mea ar depinde de asta, as muri tanara si neridata. =)) Si cand te gandesti ca totul mi se trage de la un prof super tanar, mega cute, pe care l-am avut in generala.Invatam asa, ascultandu-l pe el, dar il „ascultam” toate balind la el.My first teacher crush, deh!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s