2015, sper că ai adus cafea

Standard

Sfârșitul de an mă deprimă mai rău ca astenia de primăvară/toamnă, mai rău ca statul la buro vara pe 40j de grade și mai rău ca cioafla de februarie.
Decembrie e unica luna de iarna aprobată. Da domne, da, în decembrie poate să ningă, nu mă supăr, fac oameni de zăpadă și mă dau cu colacul pe unde alții schiază, avem Crăciunul, mâncăm șorici și cârnați și sarmale și facem indigestie. Se aprobă.
Dar ianuarie? Ianuarie, sincer, ești varză. E frig, ninge și nu putem circula cu mașina prin București, durează o veșnicie să ajungi din punctul A în punctul B și începe scârbiciul. Și dacă în decembrie am mai ars-o cu un Secret Santa și un brad artificial în buro, în ianuarie e pur și simplu de făcut treabă. Muuultă treabă. Cam toată aia de trebuia să o facem în decembrie și n-am făcut-o din cauza luminițelor sclipicoase de pe stradă. Care și alea se sting.
Chiar e mai rău decât februarie, să știți (ok, februarie are tâmpenia aia de zi cu valentinii, dar în rest măcar știi că e ultima lună de iarnă și apoi gata, vine primăvara). Februarie e o promisiune.
În ianuarie e Sfântul Ion (și de fapt asta e foarte, foarte urât din partea ta, Ianuarie). Ziua în care 70% din populația României se serbează (serios, cred că cel puțin 70% suntem ioni, 29% mării și andrei și 1% restul de alte nume). Și când iar voi răspunde politicos la urări calde cu o invitație la o prăjiturică delicioasă (de la Cake therapy, desigur) și o să scrâșnesc din dinți, sperând că trece ziua mai repede să ne putem întoarce la restul zilelor oribile de ianuarie, în care doar muncim, înghețăm și ducem copilul la grădi în loc să stăm acasă cu el să ne jucăm.
Să-mi explice cineva cum mama ciorilor poa să urască cineva Crăciunul (că e comercial dragă și că alte fițe și că-l serbăm din noiembrie șamd) când e Ianuarie fix după colț. Uite aici material. Dap, sunt în mod evident un Grinch de Ianuarie.
Deci fără rezoluții și anul ăsta. De-om fi toți sănătoși și ne-om avea unii pe alții, 2015 vei fi perfect.
PS. În atenția biroului de lângă. Espressorul vine înapoi acasă, luna asta cere măsuri radicale.
IMG_1014

2 răspunsuri »

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s