Emoții de decembrie

Standard

Am multe multe posturi în cap, niciunul pe blog. Capul meu e tip șvaițer, deci îl scriu pe ăsta repede că și așa e foarte târziu și restul probabil vor depista găurile în cel mai scurt timp și vor fugi care încotro, fericite că prind aer rece de decembrie cu luminițe pe Magheru dar fără soare de o lună și, nu știu cât exact, dar toată lumea numără asta, deci gândurile mele din posturi, cele fugite, sigur vor număra și ele.

Grădinița asta Montessano a Sarei îmi face numai necazuri. Prima oară a fost de Moș Niculaie. M-am înfipt în hol, vineri seară, s-o iau pe fie-mea. Care a tropăit încântată și și-a luat ghetele. Unde a găsit în cea mai de povești hârtie din toate cele care există (serios, nu știu unde au găsit-o, e hârtia pe care mi-o imaginam eu că o descriu poveștile când eram mică: maro, simplă, ușor unsuroasă de la bunătățile dinăuntru. perfectă) un cadou legat cu fundă roșie. Omușori din turtă duce maro (de fapt habar n-am ce era, noi am zis că era ciocolată și Sara a limpăit-o pe toată rapidisim) și un măr <3. Emoționant. Toți aveau, bineînțeles. Cred că amândurora ni s-a părut cel mai frumos cadou de moș (de la hârtie ni s-a tras tot, vă spun).

Apoi, pe hol, poza. Fix cum tropăiam (da, acum eu) s-o pescuiesc pe Sara dau nas în nas cu EA. O poza înrămată cu Sara și Anya (Sara lucra ceva și Anya se uita la ea) cu citatul „Cea mai bună metodă de a învăța este să-i înveți pe alții”. Oaaa, șpagat am fost. M-am emoționat o leacă mai mult.

Ieri tropa tropa (amândouă) o grămadă de poze la intrare: copiii râzând, Anca de la grupa mică (adicătelea educatoarea) purtând doi copii, unul în spate unul în față, Alina pe spate în iarbă cu un copilaș culcat pe ea (cam de câte sute de ori v-am mai zis cât de mult îmi place Alina? îmi place foarte mult Alina, v-am mai spus? :P), mâna Sarei pe un puzzle cu geografia. Băi, o fi că am eu un os sensibil la fotografii, dar m-au emoționat cevaaaa (să nu mai zic că faptul că fotografiile făcute de Mika Photography sunt absolut superbe nu ajută deloc). Le-am făcut poze (da, adică poze la poze. do not judge people, do not judge! :)) ), le-am studiat de la 2 cm și de la 2m, m-am uitat cu coada ochiului la mămica care mai era prin zonă să văd dacă și ei i se pare la fel de emoționant și vreme de vreo 5 semafoare nu m-am putut gândi la altceva decât la ele.

Și azi. Azi respirăm.

Azi o fetiță are nevoie de noi. O cheamă Tessa (cam cât de fain poate fi numele ăsta). Tessa are 6 ani și o leucemie. Și nevoie de 120 mii de euro pentru tratament. Mi-e așa de ciudă că de sume din astea pe care alții le aruncă pe mașini atârnă vieți de copii. Urăsc să o scriu, dar de fiecare dată când citesc că e nevoie de o sumă e bani pentru a ajuta pe cineva să trăiască mă gândesc câte vuitoanehermesuriprada defilează prin București cu buze false și capete goale de banii ăstia. Nu pot să nu mă gândesc la asta, și nici să nu o scriu acum.  Știu cum e atât de greu să te gândești la copiii care sunt bolnavi. Orice mamă se gândește la puiul ei și închide ochii alungând imaginea și gândul.

Puiul meu, puii de la Grădinița Montessano au făcut pentru puiul ăsta mic, toată săptămâna, decorațiuni pe care le licitează azi, începând cu ora 16:00, la Cărturești – Gradina Verona (str. Arthur Verona, P-ta Romană).

Vă rog și eu, dacă puteți, să mergem să încercăm să le redăm părinților Tessei bucuria emoțiilor astea mici, de hârtie maro și rame albe, că aș zice că din cele mari au avut destul.

Ce ziceți, ne vedem după 4 la Cărturești? 🙂

PS. Ne recunoașteți ușor, eu o să fiu aia care se simte gândac, cu o fetiță (superbă) care se crede șoricel, încercând să redăm un zâmbet unei fetițe de 6 ani, cu cel mai frumos nume pe care l-am auzit eu de mult timp: Tessa.

10850031_793597894034094_5609488467399089661_n

2 răspunsuri »

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s