Despre

Standard

Îmi propun de ceva vreme să scriu aici cum a fost să merg cu Sara la țară juma de lună, dar nu știu de ce nu-mi iese. Aș vrea să scriu de frică că o să vină ziua când n-o să mai vrea să meargă acolo cu mine (nici eu nu am vrut multă vreme). Și să îi amintesc aici despre ce frumos e acolo. Cred că e de vină mătușa mea care mi-a zis într-o seara: Ia să te văd eu cum scrii tu pe blog cât poate fi de perfect să aștepți seara pe un leagăn să iasă stelele și o broască verde de sub stâlpul casei.

Și mă tot gândesc cum să scriu despre familia de broaște și puzderia de stele și nu îmi iese.

În plus, deși teoretic în weekend mai scriu pentru blog, în weekend n-am ce să povestesc. Cum îmi beau eu cafeaua pe balcon cu fie-mea, fiecare cu nasul în câte o carte? Cum ne schimbăm în mijlocul zilei în niște rochii lungi (că ălea se învârt mai bine) și dansăm în dormitor, pe muzica mea dubioasă? Cum râde în hohote și mă întreabă dacă dansez urât? Eu mă opresc din învârteli și îi spun seriosă că nu, dansez extraordinar de frumos (deși de fapt cred că semăn cu Elaine când dansez). Cum îi spun că o să vină Anya pe la ea și Sara mă întreabă dacă vine pentru că și-a dorit ea? Și eu îi zic că da, dorințele se îndeplinesc. Cum stau și mă uit la fie-mea cum își mănâncă ciorba cu privirea mea de bovină îndrăgostită (pe care o văd și în ochii sotzoo-lui când se uită la ea) și îi spun că e o minune și că o iubesc extraordinar de mult și încă o mie de declarații mai mult sau mai puțin siropoase și relativ stupide? Fie-mea își dă capul pe spate și râde, iar, în hohote, fericită. Mă gândesc că vai de fundul ăluia de-o va iubi de va râde ea așa și de el (și teamă îmi e că va râde, da). Despre cum mă mai rotesc pe aici când doarme ea, gătesc lasagna (unul din cele două feluri de mâncare pe care știu să le fac când vin musafiri), mai prelucrez niște fotografii cu niște oameni frumoși. Despre cum în o duminică seara două fete mici râd mai mult decât 30 de adulți într-o săptămână în timp ce dau concert în balcon (spre extazul vecinilor)?

Nu îmi iese să povestesc asta. Să explic că zilele astea de la etajul șase din blocul nostru comunist, zile în care sunt nemachiată, cu siguranță nepieptănată (deși m-au coafat patru mânuțe mici și drăguțe de mai multe ori), cu niște fire albe și pantaloni lălâi, râsă mult, dansată și parțial dormită, zilele astea sunt ce-mi doresc în viață.

IMG_1366

13 răspunsuri »

 1. Am petrecut si noi 2 zile la tara si am asteptat intr-o noapte pana la 10 sa iasa afurisitele de broaste de sub o piatra mare. Si cand au facut-o, era sa ne calcam in picioare, nu stiam cum sa intram in casa mai repede :))).

  In rest, cam la fel e si la noi, aceleasi sentimente, priviri de bovine indragostite, dansuri multe si cantece lalaite (acum pretinde ca ea canta in franceza :P). Si da, nu exista fericire mai mare <3.

  Apreciază

 2. Si cand dau de cate o cumpana in viata, hop apare si articolul de la tine care ma linisteste….da, astea sunt cele mai frumoase momente si merita si unul dintre cele mai mari sacrificii pt mine, sa imi las serviciul meu perfect si Elvetia mea pe care o iubesc la nebunie si sa ma mut in alta tara de unde o sa o iau probabil de la inceput profesional,dar…… am o casa plina de rasete si gangureli si timp sa citesc articolele tale misto 🙂
  Iar pt ca eu nu am fetita, ci 2 baieti, fericirea in perioada consta in a construi garaje cu etaj din lego, plimbat cu bicicleta, gradinarind cu ajutoare de incredere, care transporta totul pt mine cu roaba sau tractorul (inclusiv ceasca de cafea) si uite asa. nici eu nu stiu sa descriu, dar stiu sigur ca stii ce spun:)

  Apreciază

 3. Partea cu broastele n-o asteptam pt ca, sper eu, n-avem asa ceva pe langa casa. Brrr!Avem in schimb licurici…pardon, n(l)uminici, c-asa le spune fiica-mea. Si da, perioada asta de vorbaraie multa, intrebari cu nemiluita si rasete cat incape nu poate fi egalata de nimic din ce-am trait noi pana acum.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s