Si ne-am taiat si motul

Standard

Daaaa, chiar in ziua cu pricina, am chemat familiile, nasii si mosii (pentru cei ce nu stiu, la noi in zona exista MOASA, adica o prietena a mamei care are responsabilitatea copilului de cand se naste pana la botez-asa am auzit, sunt departe de a fi o experta in domeniu). Sara a avut 3 moase 😀 (parca era ceva zicala cu plodul cu 3 moase care ramane nebotezat sau visez eu?). Prima moasa, Scooby Doo, a abandonat cursa in favoarea unei obligatii pentru o nunta, asa ca am ajuns la Oana (viitoare mamica de Timea), care a acceptat cu mare placere si ea a si ramas pana fix in ziua botezului cand mama s-a gandit sa ii spuna preotului pe cine am ales, care la randul lui ne-a anuntat cu promptitudine ca nu poate fi moasa Oana pentru ca ne este fina. Ceva conflict de interese presupun, ca tot e la moda :). Asadar, moasa piticaniei este Piti. See? It was ment to be! De departe cei mai draguti mosi ever, care au si venit de la Bucuresti special pentru Sara, la fel cum fina/ex moasa a venit de la Cluj.

Zic ca au venit di colo si di colo pentru ca i-am sarbatorit ziua la bunici, intr-un orasel mic si frumos din care venim amandoi (desi ne-am cunoscut in Bucuresti si nu aici, da ma rog).

Bun, inainte cu cateva zile am inceput sa pregatim tava. Am reusit sa ingramadim pe o tava de dimensiuni normale 99983283092830 de chestii, de nu mai stia bietul copil ce sa aleaga.

Asadar, am avut:

-carte (initial pusesem o carte mica cu care Sara se joaca mai rar, ca cica trebuie sa fie toate noi, dar ii adusese Oana o carte mai mare asa ca am pus-o pe aia)

-pix (cumparat de tata pe ultima suta de m ca vroiam unul mai stralucitor asa sa ii ia ochii copilului)

-ghid de calatorii (sa vedem daca o sa fie plimbareata ca parintii au ba)

-ruj, perle si oglinda cu perie 2 in 1 (na, cu frumusetea, alea alea)

-culori si un CD cu muzica (daca e artista?)

-aparat foto (nu mi-e clar de ce l-am pus, a zis sotzoo si eu bineinteles ca am fost de acord)

-cosar (adicatelea daca o sa aiba noroc)

-la insistentele soacrei o seringa verde

Inainte sa aleaga, am instruit moasa din dotare sa tina tava cu cartea spre ea. De asemenea, de 2 zile ii spuneam viermelui ca musai sa alearga cartea. Si in seara cu pricina i-am spus de nenumarate ori, nu cumva sa uite.

La momentul cheie am ales:

1. Aparatul foto (desi n-a fost fair ca nu trebuia sa stie obiectele si aparatul foto il mai vazuse) fara nici cea mai mica urma de ezitare, a se vedea imaginea de mai sus. Bun, fotomodel sau fotograf, oricum m-am bucurat, ce sa mai.

Apoi a pus mana pe carte. Crescuse pipota in mine. Dupa care a luat mana de pe carte si a dus-o categoric spre ruj si l-a inhatat. Bun zic, hai ca nu stica nici asta.

Apoi iar mana pe carte. Pipota crestea. Apoi s-a plimbat pe deasupra perlutelor. Ma dezumflasem iar, frumusete frumuste maica, da’ mai stiti melodia aia cu Fa, esti frumaosa dar ….?

Asa ca am inceput fara nicio jena sa ii susur copilului la ureche: Cartea mama, cartea! Si punea mana pe ea, iar se invartea, iar si iar si iar si iar, de tensiunea mea era sus jos sus jos sus jos.

Pana la urma, cu ajutorul lui taica-su, ca am dedus noi ca era prea mare si prea grea si nu reusea sa o agate dar se tot invartea, a luat cartea! Urale s-au auzit, inima mi-a plesnit, pam pam!

Dupa cum se vede, dupa n-a mai dat drumul din mana, a stat doar cu ea, ceea ce nu e de mirare avand in vedere ca e absolut innebunita dupa carti :).

Cam asta a fost, ne-am simtit bine, muzica in surdina, fara fum de tigara, prieteni, familie, gandac cuminte, tort (sub numele de cod tortul fara roz):D.

2 răspunsuri »

  1. vai ce haioasa esti:))))))
    ma bucur ca ati avut un motz reusit si asa plin de palpitatii:P La multi ani Sarei, sa isi descopere calea si sa fie fericita!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s