Nume de fete si de baieti

Standard

Decizia de a iti numi progenitura intr-un fel sau altul e una importanta. Necesita o gramada de timp, discutii cu partenerul, uneori certuri cu partenerul, alteori consultari cu bunicii, strabunicii, matusile, unchii, samd. Ce sa mai, complicat!

Si pentru noi a fost ceva dificil. Adica vroiam neaparat un nume de sfant (cam toata lumea vrea un nume de sfant, chit ca sunt credinciosi au ba, eu cred ca in ideea sa aiba mai multe ocazii de petrecut). Asadar am luat tot calendarul la lecturat, incepand cu cei pomeniti la data estimata a nasterii.

In final, ne-a palit revelatia intr-o zi cu soare cand mergeam la munte si era un bou la radio care vorbea cu prune-n gura si in loc sa zica „Seara” zicea, si repeta, „Sara”. Si uite asa mi-am adus eu aminte de niste desene animate de cand eram eu mica si le dadeau astia pe RTL sau RTL 2 cu o printesa Sara (ceva gen Cenusareasa). Tare mult mi-au placut. Am interpretat prunele din gura boului ca un semn divin si am inceput ostilitatile pentru a convinge restul familionului de reusita alegerii. Argumentul suprem a fost ca e si ceva sfant in calendar. Eram tare mandra de mine, in pofida faptului ca tatal piticaniei a zis ca mai lipseste sa facem un baiat pe care sa-l botezam Ilie si prajitura e gata, sau ca nu se mira ca am ales un nume pe care el nu-l poate pronunta (e rarait :D).

Asadar, adjudecat, victoria fusese obtinuta. Dupa caaare, am inceput sa observam ca alte 99999999999 de mamici se uitasera probabil la acc. desen animat cand erau mici pentru ca sunt foarte multe Sara. De toate varstele, culorile de par, culoare, inaltime samd.

Si nu numai! E plin si de Sofia, Maia, Alessia, Maria, Rebeca (sau Rebecca), Tania, Catinca, Ilinca, Mara. Am zis PLIN! Cum era pe vremea noastra plin de Oana, Simona, Mihaela, Ana-Maria, Andreea, Adina, asa sunt numele de mai sus acum.

Parintii de baietei sa nu mustaceasca in fundal, da? Stefan, Tudor, Alexandru, Andrei, Rares, Vlad impanzesc parcurile, si mai ales, clasicii in viata: „David, Luca si Matei, sa ne pupe-n …..toti trei!”.

Asadar, daca vreti sa fiti unici, botezati-va copiii Gheorghe si Eufrosina, succes garantat!

Reclame

5 răspunsuri »

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s