Caraieli

Standard

In prostia mea credeam ca romanii se pricep cu totii doar la fotbal si polititca, dar m-am inselat. Noi (nu ma pot pronunta inca despre strainezi) ne pricepem si la crescut copii. Ei toti stiu mai bine decat tine. Si tu evident, procedezi prost. Foarte prost.Extraordinar de prost. Cum ti-ai permis sa faci un copil? Mars la coltul tau!

La inceput incercam explicatii si argumente de genul: „Asa ne-a recomandat pediatrul, asa spune Organizatia Mondiala a Sanatatii, etc”. Dupa replici de genul „pediatrul e unu’ care face injectii, ce stie el despre crescut copii?” si „OMS n-a crescut copii, eu am crescut si nu faceam asa”, am abandonat. Inca ezit daca sa adopt tactica „zi ca ei si fa ca tine” sau sa merg pe linia „nu, n-o sa fac asa si sa zambesc frumos”. A doua pare a si enerva oameni, so tind spre a doua.

Revenind:

1. Curentul. Copilul  nu trebuie sa stea in curent. Da, curent poate sa fie si in aer liber. Orice briza de aer atrage o serie de comentarii si priviri ce reproseaza. Sunt 30 de grade? Nu conteaza, important e sa nu stea in curent. Am incercat si argumente umile de genul: americanii, francezii si germanii n-au curent, numai la noi la Romanica ne imbolnavim ca ne-a „tras curentul”, dar nu mi-au reusit. Oare ce o sa fac cand o sa merg la mare, ca acolo, deh, e briza? Cum ar veni tot un fel de curent!

2. Carnea si ceaiul. Cuuuuuuum? Copilul are 5 luni jumate si nu mananca de acum 3 luni, carne de porc, jumari si sarmale-n foi de vita? Ce fel de mama esti tu? Pe vremea mea stateau de la 2 luni cu noi la masa! Numai lapte? Nici macar apa?? Nici ceai??? Ceaiul la copii e un fel de „must have”. Deci daca nu i-ai dat ceai copilului e grav. Foarte grav. Nu inteleg totusi de ce ceai. Si oare daca conteaza felul. Dar nu cred, ca nu s-au luat de mine pe tema asta. Important e sa bea ceai. Mai ales acum ca a venit vara. Dar nu numai.


3. Caciula. Deci orice copil trebuie sa stea cu caciula-n cap. Noroc ca am nascut iarna si o perioada ii puneam, normal, ca era frig, deci n-au avut motiv sa ma certe (ma rog, au incercat la un moment dat, oripilati ca nu ii dau caciula cand doarme noaptea, dar trupele ostile s-au retras rapid). De cand a venit caldura s-a schimbat treaba. In afara mamicilor care se uita urat ca imbrac copilul la fel de subtire ca pe mine (vezi https://sleepy00.wordpress.com/2011/03/18/mamici-disperate/), toata lumea se socheaza ca nu are caciula. Cum, sunt peste 30 de grade la umbra? Nu conteaza, o caciula tot e buna, daca face…INSOLATIE (nu conteaza ca are umbrela, caciula apara de toate)?

Daca am investi tot atat de mult efort si tot atata pricepere in…facut drumuri, de exemplu, pana acum bateam la fund orice autobahn.

Reclame

2 răspunsuri »

  1. Deci să-nţeleg că ai privat copilu’ şi de mici şi de hamsie!! Ce mamă denaturată. În ziua de azi… (cel mai tare e să-i auzi p’ăia de 18 cu ziua de azi)

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s