Imi urasc medicul de familie!

Standard

In urma cu vreo cativa ani institutia unde lucrez a decis sa stabileasca un cabinet medical.

Mi s-a parut o initiativa foarte draguta, mai ales ca doctorul meu de familie anterior era in provincie si imi era mai greu cand aveam nevoie de ceva. Doctorita care lucra era foarte draguta si m-am inteles ok cu ea, nu ca ne-am fi vazut mai des de 2 ori/an.

Dupa cum va spuneam, momentan sunt putin insarcinata. Am decis sa intru in concediu de maternitate inaintea nasterii. In prima luna doctorita mea a fost foarte draguta, a depus concediul la resurse umane, totul a decurs foarte bine.

In a doua luna am aflat ca s-a schimbat medicul de familie. Bun, zic sa ma duc sa il cunosc pe individ. Ajuns, intrat, il stiam din vedere, ii spun scopul si durata vizitei, il intreb daca totul e ok cu concediul meu de maternitate si dau sa plec. Well, gresit! El avea chef sa mai stau o jumatate de ora ca isi aducea el aminte vag ca nu am adresa actualizata in dosarul lui. A durat 30 de minute sa gaseasca rahatul de dosar, timp in care m-am dus si i-am facut o noua copie xerox dupa buletin doar doar m-o lasa sa plec! Dar nu, a trebuit sa astept sa gaseasca dosarul, sa se convinga ca exista deja copia dupa buletin acolo. Vazand asadar ca nu i-a mers faza, ma intreaba daca am depus adeverinta de salariat cand m-am mutat la actualul cabinet. Well…de unde mama ciorilor sa imi amintesc? Oi fi depus. Raspuns gresit. Avea nevoie de adeverinta de salariat. Fix in secunda asta, desigur.

Zambesc si ii spun pe un ton glumet ca daca stiam ca si in sistemul medical e atata birocatie ma reprofilam si veneam sa lucrez la ei, ca e la fel ca la noi. Nu pare sa aprcieze gluma, ba dimpotriva, ii trezesc amintiri dureroase, pentru ca scoate un nou FORMULAR :D. Cum ca sunt in concediu medical si ca nu plec de acasa de la 8 la 5 sau asa ceva. Ma uit stramb la el, adica totusi, eu pot dovedi cu o poza ca sunt cu burta pana la gura, nu e nevoie sa stau acasa si sa ma prefac ca dorm! In fine, completez totusi si il intreb a 10-a oara daca totul e ok cu concediul si daca il duce el la resurse umane.

Peste o saptamana ma duc sa ii duc faimoasa adeverinta (fenomen extrem de complicat, adica eu a trebuit sa imi mut fundul de acasa sa iau adeverinta de la mezanin si sa o duc la etajul 2 unde are el cabinetul). Era fix 4:30. Bat, deschide usa, era imbracat de plecare. Imi cer scuze si il intreb daca pot sa il deranjez 5 minute. Zica ca desigur. Ii prezint documentul si il rog sa imi dea biletul de internare despre care mai vorbisem cu el de vreo 2 ori ca am nevoie. Zice: nu pot, trebuie sa plec, programul se termina la 4:30. Zic ok, dar nu aveti 5 minute sa completati un bilet de internare? Zice nu, trebuie sa reveniti, ce credeti, ca se completeaza asa, in 3 minute? Eu am treaba! Ii raspund ca da, imi imaginam ca fix 3 minte dureaza sa completeze rahatul de bilet si ca pot sa il completez eu si el decat sa semneze daca il doare mana si ii multumesc ca la cele 8 luni trecute alea mele ma pune pe 7 mii de drumuri, in conditiile in care m-a mai si pus sa semnez declaratia lui peste ca stau acasa de la 8 la 5!

Azi de dimineata imi verific contul de mail, si gasesc in spam un mail  in care individul imi spune ca daca vreau sa imi ridic concediul medical si biletul de internare ma asteapta intra 9:00 si 4:30.

Asta in conditiile in care:

1. L-am intrebat numai de vreo 200 de mii de ori daca il duce el (e vorba din nou de un drum de la erajul 2 la mezaninul cladirii, dar el prefera sa ma puna pe mine pe drumuri sa fac acesta operatiune)

2. Programul in institutia respectiva e de la 8:30 la 17:00, numai domnul are tratament preferential.

In concluzie, imi urasc doctorul de familie, eu cred ca si-a ratat cariera, trebuia sa se faca functionar la primarie la ghiseu ca numai alea mai sunt asa scarboase!

5 răspunsuri »

  1. Aşa e, unii medici de familie sunt chiar o specie aparte. Şi eu trebuie să mă duc anual şi stau 2 0re numai la coadă şi încă o oră să completeze ea, extrem de lent, nişte formular.
    Dar medicul tău, trebuie să recunosc, e în top. Mută-te la alt medic,pentru că pare un pic imbecil.

    Apreciază

  2. Pingback: Medic | Sleepy 00

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s