Coasta de Azur

Standard

Asadar am fost la Nisa, sau, in varianta fitoasa, pe Coasta de Azur. Am stat la hotel Westminster, locatia ideala pentru fetele care se viseaza printese (practic luam micul dejun in sala de bal). Hotelul e fix pe Promenade des Anglais, deci locatia e excelenta. Micul dejun nu era foarte variat, dar avand in vedere ca am mancat cea mai buna paine din lume, am uitat complet de orice altceva.

In perioada 12-28 februarie la Nisa e carnaval. Cel mai vechi se pare, cica dupa asta s-ar fi luat cel de la Rio. In prima seara, la deschidere, accesul e gratuit, dupa nu. 10 euro un loc in picioare si incepand cu 15 un loc in tribuna. Noi am fost la 3, si acestea se tot repeta. Primul a fost Batalia florilor, unde niste care cu flori si domnisoare dragute se plimba pe Promenade des Anglais si arunca cu flori in oameni, inatai cu unele de rezerva si apoi trec direct la descompusul carelor, pana toate florile sunt aruncate si nu mai ramane nimic. Apoi, am fost la caranavalul de noapte si la cel de zi, unde sunt cam aceleasi. lucruri, dar e frumos sa le vezi si intr-un moment si in altul. Erau foarte multe figuri…cam 20-30? Mult confetti si oameni veseli. Interesant e ca astea doua au fost in Place Massena, dar ca sa ajunga acolo toate jucariile veneau dintr-un parculet apropiat. Asadar, puteai sa stai pe o bancuta in parc, cu fix 0 euro si sa privesti acelasi. spectacol ca in piata. 🙂

Am mancat in vreo 3 locuri, La Baracuda a fost cel mai bine (langa hotel). Nu va recomand localurile de langa Palatul de Justitie, desi sunt foarte aglomerate, motivul nu e ca e mancarea buna, asa cum am sperat noi. Nici la Buffalo Bill nu pot sa zic ca a fost cine stie ce. Preturile sunt destul de maricele, gen 20 de euro un fel de mancare. La cumparaturi in schimb, cam aceleasi ca la noi, nu am sesizat mare diferenta, bine, la magazine similare.

E un moment dragut sa vizitezi Nisa, pentru ca toti oamenii sunt fericiti ca e carnaval si e atmosfera ok. Cel mai tare, eu nu mai vazusesm, dar ma rog, a fost nevastuica pe post de animal de casa, scoasa la plimbare pe post de catel. N-am facut poze, eram prea fascinata de moment.

Am vizitat si Monaco, biletul de autobuz de la Nisa costa 1 euro. Mi-a placut foarte mult, mai mult ca Nisa, e un oras pe un muntisor care inconjoara un golf unde sunt parcate iahturile multimiliardarilor. Un apartament de 32 mp in un bloc din centru costa 2 milioane euro, asta pentru cei care se plang de preturile din Bucuresti :). Concentratia pe mp de Gucci si Prada si LV samd e ingrijorator de mare, la fel ca si media de varsta de altfel. Mall-isorul lor e mai mult un palatel cu niste preturi aberante, evident. Am vizitat Palatul Regal, Catedrala din apropiere, am facut turul golfuletului (locul de unde pleaca formula 1). Dar cel mai mult si mai mult ne-a placut la Casino. Prima oara cand am fost nu aveam pasaportul la mine si nu te lasa inauntru, de asta am si revenit. E o cladire superba si partea cea mai draguta a fost ca am castigat 20 de euro.

5 răspunsuri »

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s